fbpx
Skip to main content
Sajam vina

Brojne MEDALJE za Srbiju na SAJMU U DIZELDORFU: Srpska vina tražena ŠIROM SVETA (FOTO)

Foto: Promo
Vinarije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića "PROWEIN 2019" u Dizeldorfu.

Nacionalni štand Srbije posetio je veliki broj kupaca, dobavljača, a održano je više od 150 bilateralnih razgovora i sastanaka predstavnika srpskih vinarija sa potencijalnim partnerima iz Nemačke, Rusije, Francuske, Holandije, Velike Britanije i drugih zemalja. 

Na takmičenju Mundus Vini, jednom od najznačajnijih svetskih ocenjivanja vina, srpski vinari ove godine osvojili su 11 medalja.

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstavilo se devet srpskih vinarija: "JIT-Inžinjering Agro" Erdevik, "Vinarija Aleksandrović" Topola, "Vinarija Lastar" Rekovac, "Vinarija Zvonko Bogdan" Subotica, "Vino Budimir" Aleksandrovac, "PP Erdevik" Erdevik, "Vinarija Aleksić" Vranje, "Vinarija Temet" Lozovik i "Vinarija Virtus" Žabari.

Počela borba za Folksvagen: Vučić pregovora o dovođenju kompanije u Srbiju!

Počela borba za Folksvagen: Vučić pregovora o dovođenju kompanije u Srbiju!

"PUTOVANJE KROZ VREME I U BUDUĆNOST": Vučić posetio "folksvagenov" muzej

"PUTOVANJE KROZ VREME I U BUDUĆNOST": Vučić posetio "folksvagenov" muzej

Ove 4 zemlje EU vape za radnicima: Posla mnogo, plate visoke, idealna prilika za Srbe

Ove 4 zemlje EU vape za radnicima: Posla mnogo, plate visoke, idealna prilika za Srbe

Nastup srpskih privrednika na sajmu "PROWEIN 2019" koji je održan od 17. do 19. marta u Dizeldorfu organizovali su Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, sa ciljem podrške i promocije izvoza srpskih vina. Naš štand posetili su generalni konzuli Srbije u Štutgartu, Dizeldorfu i Frankfurtu, Božidar Vučurović, Branislava Perin Jarić i Branko Radovanović, koji su sa izlagačima razgovarali o mogućnostima izvoza vina iz Srbije na tržište Nemačke.

Drugog dana sajma, u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije u Dizeldorfu i firmom "GO4Yu" održan je skup na kome su promovisana srpska vina i koji je otvorio gradonačelnik Dizeldorfa Tomas Gaizel.  Svečanosti su prisustvovali istaknuti predstavnici srpske dijaspore, diplomatskog kora i Srpske pravoslavne crkve. Gost večeri bio je i direktor sajma "PROWEIN" Marius Berleman koji se rečima hvale obratio vinarima iz Srbije i pozvao ih da i sledeće godine nastave sa uspešnom prezentacijom svojih proizvoda i promocijom Srbije kao vinske destinacije.

Sajam vina i alkoholnih pića
Foto: Promo

Na takmičenju "Mundus Vini“ u Nemačkoj, jednom od najznačajnijih svetskih ocenjivanja vina, srpski vinari ove godine osvojili su jedanaest medalja, od čega čak pet zlatnih i šest srebrnih. Medalje su uručene u okviru "PROWEIN 2019".

Titulu Best of Show – Serbia dobilo je vino "Rodoslov 2013" vinarije Aleksandrović koja je osvajač zlata i za vina "Vizija 2015" i "Regent 2013". Zlatnu medalju dobio je i vranac "Amanet 2015" vinarije Aleksić i roze iz 2017. vinarije Despotika. Srebrne medalje dobili su "Grand Trianon 2015" i "Omnibus Lector 2016" ,Erdevik, "Virtus Marselan 2016" i "Virtus Prokupac 2016", "Tamjanika 2017" vinarije Lastar i "Morava 2017" Despotika.

"PROWEIN" je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti više od 60.000 posetilaca iz 133 zemalja, od čega su 94 odsto stručni posetioci koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.870 izlagača iz 64 zemalja.

Sajam vina Dizeldorf
Foto: Promo

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Učešće srpskih vinarija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi i svetu, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

PKS i RAS drugu godinu zaredom organizuju nastup domaćih vinarija.

Na prošlogodišnjem  sajmu, bilo je prisutno 6.870 izlagača iz 64 zemlje i više od 60.000 posetilaca. Na sajmu su izlagale glavne vinorodne zemlje poput Italije (1.700 izlagača), Francuske (1.550 izlagača), Nemačke (990 izlagača) kao i izlagači iz SAD, Južne Afrike, Argentine, Čilea, Australije i Novog Zelanda.

Nacionalni štand Srbije bio je lociran u hali broj 15 među evropskim izlagačima.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd