Skip to main content
Vazduhoplovni Samit 2016

Otvoren PRVI VAZDUHOPLOVNI SAMIT jugoistočne Evrope (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic
Samit, posvećen regionalnom rastu u industriji vazduhoplovstva u jugoistočnoj Evropi, otvorio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope (Southeast Europe Aviation Summit, skraćeno u nastavku SEAS)  prvi je skup na visokom nivou posvećen regionalnom rastu u industriji vazduhoplovstva i saradnji u toj oblasti u jugoistočnoj Evropi.

Samit je otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je izjavio da su Beograd i Srbija čvorište razvoja vazduhoplovstva u ovom delu Evrope. 

Vazduhoplovni Samit 2016
Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Prusutnima se obratio i Džejms Hogan, predsednik i izvršni direktor Etihad ervejza. 

Hogan je rekao da je vazduhoplovstvo odličan pokretač ekonomije - žila -  kucavica moderne tehnologije. Prema njegovim rečima nova konkurencija je zdrava, dobra za potrošače, za trgovinu, konkurente.

- Veoma je teško danas postati konkurentan globalni avio-prevoznik. Partnerstva nam omogućavaju da uspešno konkurišemo i pružaju nam obim i diferencijaciju, kao i smanjenje troškova i druge značajne prednosti, kao što su operativna saradnja, veći izbor za korisnike usluga i otvaranje radnih mesta - rekao je Hogan.

Hogan je izložio i prednosti strateških partnerstava koje je Etihad ervejz ostvario putem manjinskih udela u avio-kompanijama Alitalija, Er Srbija, Er Sejšeli, Erberlin, Etihad ridženel, čije letove obavlja Darvin erlajn, Džet ervejz i Virdžin Australija.

Vazduhoplovni samit  će biti održan u Beogradu 13 i 14. decembra 2016.godine.

U naredna dva dana panelisti i govornici biće vazduhoplovni stručnjaci i rukovodioci iz skoro 30 kompanija, a skupu će prisustvovati više od 300 ljudi.

SEAS se održava u organizaciji Tango Six Events, članice grupacije Tango Six kojoj pripada i Tango Six vazduhoplovni portal.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
16 Beograd