Skip to main content
Autoput

Početkom 2020. kreće gradnja autoput Pojate-Preljina

Foto: Profimedia/ilustracija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio danas da će početkom sledeće godien krenuti izgradnja autoputa Pojate - Preljina

Vučić je rekao u Velikoj Drenovi da će tako biti povezano više gradova i opština između Pojata i Čačka, to jest, između koridora 10 i 11, kao i da će to povećati broj investitora u tom delu Srbije.

- Naš je plan da uradimo tri indutrijske zone na tom potezu između Čačka i Pojata: između Čačka i Kraljeva, između Kraljeva i Trstenika i treću između Trstenika i Ćićevca i Varvarina - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug

Kaže da će tu biti dovedeni novi investitori i otvorene fabrke koje će zaposliti ljude.

Vučić najavio niz projekata za lokalne sredine,poput Drenove

Vučić je najavio niz projekata kojima će biti unapređen život građana lokalnih sredina, kao što je Velika Drenova.

- Svuda gledamo da obnovimo škole, vrtiće, ... sve ono što opštine ne mogu, više nego ikada da obnovimo jer državna kasa stoji bolje nego ikada. I nije slučajno što će se povećavati plate i penzije, postavili smo sistem, posle teških reformi - poručio je on građanima u Velikoj Drenovi.

Kako kaže došlo je vreme da država sada čini više za Veliku Drenovu.

- Idemo od početka leta u rekonstrukciju osnovne škole. Posle decenija možemo da promenimo stavri i da bude gotovo kao nova ili lepša i modernija nego ikada. završen je projekat za vodovod i za mesec do dva počinje izgradnja cele vodovodne mreže - poručio je Vucicć građanima koji su ga u ogromnom broju sačekali.

I Vučić je to prokomentarisao rečima da ni sam ne bi poverovao da mu je neko rekao da u Drenovi može da ga sačeka više od 1000 ljudi.

Kako kaže, nije završen projekat za kanalizaciju u ovom mestu, a za obnovu vrstića potrebna je veća pomoć i odgovornije ponašanje lokalne samouprave.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd