fbpx
Skip to main content
Aerodrom

PODGORICA I TIVAT OTVARAJU LETOVE ZA BEOGRAD: Poznat datum kad poleću prvi avioni, biće i promena na granici!

Foto: Profimedia/ilustracija
Prvi letovi Podgorica-Beograd i Tivat-Beograd očekuju se u junu, a uskoro bi i granični prelazi između država mogli da funkcionišu kao jedan

Ministar za kapitalne investicije Crne Gore Mladen Bojanić izjavio je danas u Beogradu da očekuje da će nova crnogorska avio kompanija "ToMontenegro" prve letove na relaciji Podgorica - Beograd i Tivat - Beograd uspostaviti u junu.

FIRST minute ponude za letovanje u Turskoj! AKCIJA: Samo 99€ za rani buking

FIRST minute ponude za letovanje u Turskoj! AKCIJA: Samo 99€ za rani buking

"TESLIN NAROD" OSTAO UZ SRBIJU: U srpsku privredu naša dijaspora iz SAD-a dosad uložila ogroman novac

"TESLIN NAROD" OSTAO UZ SRBIJU: U srpsku privredu naša dijaspora iz SAD-a dosad uložila ogroman novac

HRVATI SE IPAK LAGANO OPORAVLJAJU: Hrvatska narodna banka objavila novu projekciju privrednog rasta države

HRVATI SE IPAK LAGANO OPORAVLJAJU: Hrvatska narodna banka objavila novu projekciju privrednog rasta države

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kolegom iz Srbije, Tomislavom Momirovićem, Bojanić je rekao da su se te dve linije pokazale kao ekonomski najisplativije i najkorisnije po pitanju ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore.

- Znate da smo imali problem sa našom nacionalnom avio kompanijom Montenegro Erlajns, koja više finansijski nije mogla da funkcioniše. Sve što bude bila obaveza, mi ćemo preusmeriti na sebe (Vladu Crne Gore) i to ćemo brzo rešiti. Nova kompanija ''ToMontenegro'' radi na tome da što pre uspostavi vazdušni saobraćaj na relaciji Podgorica - Beograd i Tivat - Beograd - rekao je Bojanić.

Istakao je i da su te destinacije važne zbog protoka ljudi i za turističku privredu Crne Gore.

- Optimistički je ostvarivo da početkom juna imamo prve letove na ovim destinacijama - rekao je Bojanić.

aerodrom Tivat
Foto: Profimedia

 

Razgovarano i o drumskoj povezanosti dve države

Navodi da je sa kolegom Momirovićem razgovarao i na temu drumske povezanosti Srbije i Crne Gore i kao najbitniji projekat istakao autoput koji će povezati Beograd i Bar.

- Mi smo pri kraju jedne deonice autoputa sa željom da što pre nastavimo dalje. U tom cilju napravili smo dogovor da naši timovi zajedno rade na definisanju konkretnih tačaka budućeg autoput na granici Boljare i da potpišemo taj sporazum - istakao je Bojanić.

Momirović, Bojanić
Tanjug/Zoran Žestić

 

U cilju efikasnijih graničnih prelaza, Bojanić je kazao da će se raditi na tome da tu postoji samo jedan granični prelaz.

Bojanić navodi da je treća tema o kojoj su razgovarali železnička infrastruktura i najavio da će u narednih nekoliko meseci u Bjelom polju biti zajednički granični prelaz.

- Neće više biti duplirana granica, umesto dve granice imaćemo jednu na kojoj će se završavati sve carinske i administrativne procedure što će poboljšati efikanost železničkog saobraćaja - rekao je Bojanić.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd