Skip to main content
Beograd, ljudi, šetnja

Podrška od 120 MILIONA DINARA: Raspisan javni poziv za DODELU SREDSTAVA

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Konkurs otvoren do utroška sredstava

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava kao stimulativnih mera za unapređenje kombinovanog transporta, u ukupnom iznosu od 120 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, cilj mere je pružanje podrške privrednicima preko kojih se ova vrsta transporta realizuje, što će doprineti ne samo njegovom unapređenju, već i većoj bezbednosti u saobraćaju i efikasnijoj zaštiti životne sredine. 

Za sredstva u iznosu od 120 miliona dinara mogu da konkurišu vlasnici i upravljači terminala za kombinovani transport, operateri za železnički i drumski transport, kao i oni koji se bave upravljanjem železničke infrastrukture i špedicije, dok se novac može upotrebiti za izgradnju i rekonstrukciju terminala, nabavku opreme i mehanizacije, informaciono-komunikacione sisteme i železnička vozila, odnosno, lokomotive i vagone za kombinovani transport.

saobraćaj
Foto: Srbija Danas

U javnom pozivu ne mogu učestvovati privrednici čije kompanije beleže teškoće u poslovanju, pre svega, smanjenje prihoda, rast gubitka i zaliha ili imaju neizmirene obaveze prema Republici Srbiji.

Javni konkurs biće otvoren dok se sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2018. godine. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd