fbpx
Skip to main content
Kanada

Od ponoći u Kanadi slobodno tržište kanabisa

Foto: Profimedia
Kanabis ili marihuana koristi se kao opojna droga i u medicinske svrhe...

Kanada je, posle Urugvaja, postala druga zemlja na svetu koja je legalizovala posedovanje i konzumaciju kanabisa u rekreativne svrhe, a prodaja je počela u ponoć.

Slobodno tržište kanabisa je otvoreno, a 15 miliona domaćinstava primilo je obaveštenja o novim zakonima, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Hiljade stranaca dobilo dozvolu za rad u Srbiji: Nije iznenađenje ko najviše voli da posluje kod nas

Ipak, kako se navodi, i dalje ostaju pitanja u vezi sa uticajem marihuane na zdravlje, zakon i javnu bezbednost. Postoji i zabrinutost u vezi sa spremnošću policije da spreči vožnju pod uticajem kanabisa.

Urugvaj je prva zemlja koja je legalizovala upotrebu marihuane u rekreativne svrhe, a Portugalija i Holandija su je dekriminalizovale, napominje BBC.

marihuana
Foto: Profimedia

Kanadske provincije su se mesecima pripremale za ukidanje zabrane kanabisa i one su odgovorne za utvrđivanje detalja o tome gde se može kupiti i konzumirati.

Agencija AP navodi da se očekuje da će danas za legalnu rodaju kanabisa najmanje 111 prodavnica biti otvoreno širom zemlje od 37 miliona stanovnika.

Hrvati doživeli TOTALNI FIJASKO: Najduži most je NEUPOTREBLJIV, a to nije najgora stvar

Prodaja je počela odmah iza ponoć u Njufaundlendu, najistočnijoj kanadskoj provinciji, a BBC prenosi da je na stotine ljudi stajalo u redu.

Pratite nas na našem Instagram profilu.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd