fbpx
Skip to main content
Trbušani kod Čačka

POSTIGLI DOGOVOR SA DRŽAVOM: Ruši se 12 objekata u selu Trbušani zbog gradnje trase autoputa "Miloš Veliki" (FOTO)

Foto: Rina
Radovi na tom delu trase već su počeli, a iskop je već prišao prvim kućama.

Na gradnji autoputa "Miloš Veliki" užurbano se radi, a prema najavama rok za završetak je do kraja ove godine. Na trasi ovog dela koridora, našlo se i dvanaest objekata u selu Trbušani kod Čačka, u vlasništvu šest porodica, a koji će morati biti porušeni.

POČEO SASTANAK ZA FRANCUSKOM KOMPANIJOM: Poznato koje stanice beogradskog metroa će biti najlepše

POČEO SASTANAK ZA FRANCUSKOM KOMPANIJOM: Poznato koje stanice beogradskog metroa će biti najlepše

STAN ZA DŽABAKA: Kod komšija cene nekretnina drastično opale, kvadrat u centru od 600 EVRA

STAN ZA DŽABAKA: Kod komšija cene nekretnina drastično opale, kvadrat u centru od 600 EVRA

 Isplata redovne i privremene novčane naknade 

 Isplata redovne i privremene novčane naknade 

- Radi se o šest domaćinstava u kojima svako ima po jednu i više stambenih jedinica. Pored toga biće srušeni i pomoćni objekti, staje, tremovi a moraće da se sruši čak i jedna farma kokošaka - kaže Milan Pavlović, predsednik MZ Trbušani, kome će takođe domaćinstvo biti izmešteno, a kuća porušena.

Meštani sela Trbušani su postigli dogovor sa prestavnicima "Beograd puta" za obeštećenje. Pavlović ističe da su se svi uglavnom dogovorili sa državom, ali uz određene klauzule da svoja dodatna potraživanja mogu tražiti na sudu, koja neće uticati na odlaganje početka radova na toj deonici autoputa.

Milan Pavlović, predsednik MZ Trbušani
Foto: Rina

- Od šest porodica koje će biti iseljene, dve će potražiti dodatne procene na sudu, ali je činjenica da se svi iseljavamo i da ti dodatni zahtevi neće uticati na početak radova. Jasno je da nam je svima teško jer se radi o našoj dedovini, ali sa druge strane da se radi o višem državnom interesu. Moje domaćinstvo čine dve kuće, dva pomoćna objekta sa 28 ari placa, žao mi je, ali sam svestan da je autoput nešto što je veoma važno - kaže Pavlović.

Njegov komšija Dragiša Pavlović već je skinuo krov sa kuće, raskrčio dvorište i priprema pokućstvo za selidbu.

- Crep ćemo iskoristiti, kao i sav nameštaj iz kuće. Štalu i ovce poklanjamo manastiru, a već smo kupili plac u centru sela gde krećemo sa gradnjom kuće - kazao je Dragiša.

Trbušani kod Čačka
Foto: Rina

Na pitanje da li je zadovoljan dogovorom sa državom, kaže da je prvo bilo i da i ne, ali da su kasnije uvažili neke primedbe, pa su došli do dogovora koji je već država ispoštovala.

Do sada je od šest porodica izmeštanje domaćinstava i rušenje objekata naplatilo njih četiri, dok dve još nisu potpisale. Svima je rok da se isele do početka aprila.

Inače, radovi na tom delu trase već su počeli, a iskop je već prišao prvim kućama.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd