fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

POSTIGNUT DOGOVOR: Uskoro prekid štrajka u "Goši"

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Radnicima bi već danas trebalo da bude uplaćeno po 65.000 dinara, a dodatnih 25.000 po zaposlenom za nedelju dana

Radnici fabrike železničkih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, koji štrajkuju već 43 dana, uskoro bi trebalo da se vrate u pogone na osnovu dogovora koji je u sredu postignut između bivših vlasnika fabrike i predstavnika Vlade Srbije.

VUČIĆ U GOŠI: Vlada radnicima obezbedila jednokratnu pomoć od 60.000 dinara

Radnicima bi već danas trebalo da bude uplaćeno po 65.000 dinara, a dodatnih 25.000 po zaposlenom za nedelju dana.

VUČIĆ: Pominju Gošu i Juru, kako ih nije sramota

Razlika do 650.000 ili 700.000, koliko se duguje svakom radniku, trebalo bi da bude isplaćena na 16 mesečnih rata počev od 1. juna.

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prema saznanjima medija, država se navodno obavezla da radnicima "Goše" poveže radni staž s tim što će vlasnici fabrike hipotekom od pet miliona evra garantovati isplatu duga za penziono i socijalno u narednih pet godina, na koliko im je odobren reprogram.

To je potvrdio i predsednik Štrajkačkog odbora "Goše" Milan Vujičić.

- U fabriku je juče kao izaslanik Vladimira Pora, vlasnika slovačke "ŽOS Trnava" došao izvesni Zoran Terzić koji se predstavio kao njihov predstavnik za istočnu Evropu. Kazao nam je da dolazi iz Vlade Srbije gde je postigao ovakav dogovor sa ministrima (Aleksandrom)Vulinom i (Goranom) Kneževićem. Kad nam legne prvih 65.000 dinara i kad vidimo sve papire koji su potpisani u vezi sa ovim dogovorom pocećemo da radimo. U suprotnom nastavljamo štrajk - kaže Vujičić.

Lepa vest za vozače: Gorivo POJEFTINILO! Ovo su CENE na benzinskim pumpama Srbije!

Radnici "Goše" štrajkuju od 27. marta, jer im se duguje između 15 i 20 zarada, a radni staž im nije uplaćivan od 2014. godine, dok je firma u blokadi od 2013. godine.

Radnici su nedavno od Vlade Srbije dobili jednokratnu pomoć od 60. 000 dinara.

Slovačka firma pre prodaje fabrike državi Srbiji dugovala je oko četiri miliona evra na ime poreza i doprinosa, samim radnicima duguje se oko 1,8 miliona evra za zarade, a dobavljačima više od milion evra.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd