fbpx
Skip to main content
Frilenser

POZNAT DATUM NASTAVKA PREGOVORA! Nova runda razgovora FRILENSERA sa državom

Foto: Profimedia
Razgovori tek predstoje.

Pregovori između frilensera i predstavnika Poreske uprave biće nastavljeni u ponedeljak, 25. januara u 14 časova, najavljeno je iz Udruženja radnika na internetu. To je dogovoreno sa kabinetom premijerke Ane Brnabić.

Predmet razgovora sa Poreskom upravom, kako ističu iz Udruženja, biće konkretni slučajevi i rešenja koje je Poreska uprava već donela, a frilenseri će insistirati na njihovom poništavanju.

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

JOŠ DVA DANA ZA PRIJAVE: Za startap kompanije do 15.000 "švajcaraca"

JOŠ DVA DANA ZA PRIJAVE: Za startap kompanije do 15.000 "švajcaraca"

POVRATAK GIGANTA NA VELIKU SCENU! Paraćinska "staklara" strateški važna za čitavu Srbiju (FOTO)

POVRATAK GIGANTA NA VELIKU SCENU! Paraćinska "staklara" strateški važna za čitavu Srbiju (FOTO)

Takođe bi trebalo da bude utvrđeno koji sve poslovi postoje na internetu, odnosno da se jasnije definiše ko su radnici na internetu i kojim sve delatnostima se bave.

- Nakon serije pregovora imaćemo konačan sastanak u petak sa ministrom Sinišom Malim, premijerkom Anom Brnabić i ljudima iz Poreske uprave - najavili su iz Udruženja.

Podsetimo, prvi razgovor o problemu naplate poreza na prihode fizičkih lica iz inostranstva održan je u ponedeljak, 18. januara, a samo dan kasnije iz Udruženja radnika na internetu stigla je informacija da je Poreska uprava obustavila sve poreske postupke koje je protiv frilensera sprovodila prethodnih meseci.

vlada-srbije
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Miran Pogačar, predsednik Udruženja radnika na internetu, potvrdio je da, prema informacijama kojima raspolaže, postoji opšta naredba koja je stigla iz centrale Poreske uprave, a koja glasi da se postupci obustave.

- Većina postupaka po Srbiji je obustavljena i o tome su poreske uprave slale obaveštenja. Ipak, javilo nam se nekoliko ljudi koji tvrde drugačije i verujem da je reč samo o propustu koji ćemo ispraviti ovih dana - ističe Pogačar i dodaje da je reč o jednom ili dva slučaja.

U međuvremenu je i ministar finansija Siniša Mali u petak izjavio da se razgovori sa predstavnicima frilensera o naplati poreza odvijaju u dobrom smeru i da će za nedelju dana, nakon još nekoliko sastanaka, biti izneto rešenje za njih.

Posle prvog sastanka najavljeno je da će naredni korak biti kategorizacija frilensera, kako bi se preciznije znalo o kojim grupama i delatnostima je reč.

Iz Udruženja su tom prilikom ocenili da određena volja za dogovorom postoji, a premijerka Ana Brnabić je istakla da su pregovori bili izuzetno teški.

Ona je najavila i da će se raditi na novom zakonu koji će regulisati nestandardne, odnosno fleksibilne oblike rada.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
11 Beograd