fbpx
Skip to main content
Telekom Srbija

Dobra vest za korisnike i tržište: Predložena saradnja Telekoma Srbija i Telenora u skladu sa zakonom

FOTO: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Balkans
Telekom Srbija nastavlja sa sprovođenjem svoje strategije, koja za cilj ima pozicioniranje kompanije kao lidera u regionu i šire.

Kompanija Telekom Srbija zvanično je obaveštena od strane Komisije za zaštitu konkurencije da je predložena saradnja sa kompanijom Telenor odobrena od strane tog regulatornog tela i da je u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima.

Na ovaj način stekli su se uslovi da ugovor koji su kompanije predložile stupi na snagu. Podsećamo da je saradnja dve kompanije, Telekoma Srbija i Telenora, urađena u skladu sa najboljim evropskim standardima i podrazumeva iznajmljivanje Telekomove optičke infrastrukture Telenoru i distribuciju sadržaja, po komercijalnim i potpuno neekskluzivnim uslovima. To znači da Telekom Srbija može da iznajmljuje svoju infrastrukturu i drugim učesnicima na tržištu, a Telenor može da kupuje sadržaje od koga god želi, jer ugovor nije restriktivan ni u jednoj svojoj tački.

Ovim ugovorom značajno se liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji. On donosi brojne pogodnosti, pre svega korisnicima koji će sada imati veću mogućnost izbora čije usluge žele da koriste, a istovremeno pospešuje konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji.

Telekom Srbija nastavlja sa sprovođenjem svoje strategije, koja za cilj ima pozicioniranje kompanije kao lidera u regionu i šire.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd