fbpx
Skip to main content
Nacionalna služba za zapošljavanje

Predstavljeni Javni poziv aktivnog zapošljavanja NSZ-a i Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava Grada Požarevca za period 2018-2020

Foto: Nacionalna služba za zapošljavanje
Organizovana je prezentacija Javnih poziva aktivne politike zapošljavanja za 2019.godinu u realizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje-Filijala Požarevac, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Regionalnom Privrednom Komorom Braničevskog i Podunavskog okruga organizovala je prezentaciju Javnih poziva aktivne politike zapošljavanja za 2019.godinu u realizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Javnog poziva za dodelu podsticajnih sredstava Grada Požarevca za period 2018-2020. godine, a u toku 2019. godine i usluga Regionalne privredne komore Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga.

Nacionalna služba za zapošljavanje
Foto: Nacionalna služba za zapošljavanje

Goste je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da je prezentacija održana, u cilju spajanja nezaposlenih sa poslodavcima, ali i stvaranja novih preduzetnika od onih koji su trenutno bez posla.

- Dosadašnja iskustva pokazuju da aktivna politika zapošljavanja koju sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje daje izuzetne rezultate, jer pruža priliku nezaposlenima da pored sticanja prihoda pokažu trenutnim poslodavcima svoje talente i radne navike i sposobnosti. Neretko se događa da upravo kroz te programe, koji su vremenski ograničeni, poslodavac uvidi da mu je posao napredovao baš zbog novozaposlenog. Grad Požarevac se, uvidevši sve to, još jače i sam uključio u ovu misiju, odvajajući svake godine sve više novca za podsticajna sredstva, koja ćemo predstaviti danas ovde za period do 2020. godine.

Nacionalna služba za zapošljavanje
Foto: Nacionalna služba za zapošljavanje

- Poznato je da su nova radna mesta i smanjenje nezaposlenosti jedan od vrhunskih prioriteta u radu ove lokalne samouprave i zato nam je ovaj zajednički poduhvat toliko važan i značajan. Posebno bih istakao Regionalnu privrednu komoru koja svojim aktivnostima pomaže svojim članovima da posluju još bolje i lakše, osvajaju nova tržišta i šire svoj biznis. Ekonomska stabilnost i nezavisnost jesu osnovne odlike ljudskog dostojanstva, a složićemo se da su ljudi i njihovo zadovoljstvo najznačajniji pokretač razvoja svake države - zaključio je Spasović.

Nacionalna služba za zapošljavanje
Foto: Nacionalna služba za zapošljavanje

Akcionim planom Nacionalne službe za zapošljavanje po rečima direktora Zorana Martinovića, definisane su grupe i to: mladi do 30 godina, zatim stariji od 50 godina, tehnološki viškovi, nekvalifikovani, polukvalifikovani, lica koja su dugoročno na evidenciji, ali i osobe sa invaliditetom. Svi koji zaposle ove kategorije moći će da koriste podsticajna sredstva NSZZ.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
21 Beograd