fbpx
Skip to main content
Aleksej Miler i Aleksandar Vučić

Preneo mu Putinove pozdrave: Vučić ugostio predsednika UO Gasprom (FOTO)

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Na sastanku je konstatovano povećanje potrošnje gasa u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Upravnog odbora Gasproma Aleksejem Milerom o realizaciji projekta za snabdevanje Srbije gasom i razvoju srpskog gasnog tržišta.

Miler je istovremeno preneo Vučiću pozdrave predsednika Rusije Vladimira Putina, uoči posete srpskog predsednika Moskvi.

Na sastanku je konstatovano da je potrošnja gasa u Srbiji za prvih 10 meseci povećana za 28 posto u odnosu na isti period prošle godine, što je dokaz ubrzanog ekonomskog napretka zemlje.

Više fotografija pogledajte u galeriji ispod:

To nameće potrebu, navodi se u saopštenju, da Srbija radi na daljem razvoju gasno-transportnog sistema, koji će omogućiti sigurnost snabdevanja gasom i zadovoljavanje narastajućih potreba srpskog tržišta.

Miler je izneo spremnost da Gasprom sa srpskom stranom učestvuje u razvoju novih gasno-transportnih sistema, s obzirom na to da će izgradnja deonice gasovoda između Rusije i Turske stvoriti mogućnost za dodatne količine gasa za zemlje regiona, uključujući Srbiju. 

Vučić u rafineriji Pančevo: NIS najviše doprinosi budžetu Srbije

Predsednik UO Gasproma preneo je pozdrave predsednika Putina srpskom predsedniku uoči njegove posete Moskvi.

Predsednik Vučić zahvalio je na pozdravima i zamolio sagovornika da prenese zahvalnost predsedniku Putinu za podršku Srbiji.

 

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd