Skip to main content
Boing-737

Još jedan VELIKI GIGANT odlazi iz Britanije, a za sve je kriv Bregzit

Foto: Profimedia/ilustracija
Boing se priprema za Bregzit prenošenjem rezervnih delova između svojih distributivnih centara u Velikoj Britaniji i svetu, rekao je izvršni direktor kompanije.

Potencijalni izlazak Britanije iz Evropske unije bez dogovora pokazao se kao glavobolja za globalnu avio-industriju, koja se u velikoj meri oslanja na integrisane lance za snabdevanje i centre za distribuciju delova.

- Naši rezervni delovi su pozicionirani na pravom mestu - rekao je Ken Šav, šef menadžmenta lanca snabdevanja za poslovanje kompanije Boing za Rojters na australijskom međunarodnom aerodromu.

Ruka pomirenja Kini povratila berze u život: Odlaganje novih carina već dalo rezultate

Ruka pomirenja Kini povratila berze u život: Odlaganje novih carina već dalo rezultate

- Ranije nismo morali da brinemo o tome, a sad neprestano gledamo signale potražnje između londonskog distributivnog centra i slanja dela u Francusku. Sada moramo da budemo svrsishodniji, tako da redistribuiramo inventar - istakao je Šav.

Kompanija Erbas je ovog meseca izjavila da je potrošila nekoliko desetina miliona evra na rezervne delove i obezbeđenje IT sistema.

Bregzit
Foto: Profimedia

Rols-Rojs Holdings je prošlog meseca preselio dom za svoje najpoznatije konstrukcije mlaznih motora u Nemačku, kako bi izbegao regulatorna kašnjenja ili prekide prodaje nakon Bregzita.

Šav je rekao da se od Bregzita ne očekuje da ima mnogo uticaja na proizvodnju Boinga, jer su njegovi delovi iz Britanije uglavnom isporučivani u Sjedinjene Države i drugde, a ne u kontinentalnu Evropu.

- Mi smo u prilično dobroj formi, ali smo premestili neke delove i učinili smo neku preraspodelu da bismo stavili stvari tamo gde smo morali, za svaki slučaj. Spremni smo, koliko je to moguće, s obzirom na to da ne znamo kakav će biti ishod - rekao je on.

PORESKA UPRAVA ZAPOČELA RIGOROZNE PROVERE: Na udaru estradni muzičari i njihove ZARADE!

PORESKA UPRAVA ZAPOČELA RIGOROZNE PROVERE: Na udaru estradni muzičari i njihove ZARADE!

Boing trenutno gradi 52 od svojih najprodavanijih 737 aviona mesečno u fabrici u Sijetlu. Proizvođač planira da ubrza proizvodnju do 57 aviona mesečno u junu, ako bude mogao da "ugladi" kašnjenja dobavljača.

Šav je rekao da Boing preuzima disciplinovan pristup povećanja proizvodnje, kako iz perspektive tražnje avio-kompanije, tako i iz perspektive snabdevanja delovima.

- Dođete do tačke u kojoj morate malo da se opustite i budite sigurni da ste na dobrom mestu pre nego što krenete na sledeći korak - rekao je on.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd