fbpx
Skip to main content
PKS

Privredna komora Srbije dodelila nagrade "Prijatelj porodice 2018"

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Metalac, MK group, VIP mobile i BOSIS dobitnici su nagrade "Prijatelj porodice 2018".

To su kompanije koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo i svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

Nagradu je prvi put dodelila Privredna komora Srbije u saradnji sa Kabinetom ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, a priznanja su uručili Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović na svečanoj sednici Skupštine PKS. 

- Nagradu "Prijatelj porodice" Privredna komora Srbije dodeljivaće jednom godišnje kao javno priznanje odgovornim kompanijama u kojima je izgrađeno čvrsto poverenje između poslodavca i zaposlenog. Takve kompanije prepoznate su i veoma tražene na tržištu, a njihovi zaposleni lojalni, produktivni i motivisani. Cilj nam je da ih bude sve više - rekao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda.

Unapređenje biznisa uz portal PKS Partner 

Unapređenje biznisa uz portal PKS Partner 

Privrednoj komori Srbije dodeljenа nаgrаdа Banking Technology Award 2019

Privrednoj komori Srbije dodeljenа nаgrаdа Banking Technology Award 2019

Privredna komora Srbije pomaže RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA u Rasinskom okrugu

Privredna komora Srbije pomaže RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA u Rasinskom okrugu

Đukić Dejanović je naglasila da je nagrada rezultat uspešne saradnje sa Privrednom komorom Srbije i da će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog okruženja u našim privrednim društvima.

- To je dokaz da, osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelja i nastojimo da im tu ulogu olakšamo. Činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku, kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu - istakla je Slavica Đukić Dejanović.

 - Nagrada "Prijatelj porodice" je dobar početak i deo šire politike podsticanja rađanja koju vodi Vlada Republike Srbije. Ova nagrada postaće praksa i namera nam je da je svake godine dodeljujemo. Kabinet koji vodim nastaviće da pruža podršku roditeljima, budućim roditeljima i poslodavcima, jer nam je cilj što više najboljih prijatelja porodice.

PKS
Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović
Foto: Tanjug/Rade Prelić

U kategoriji velikih preduzeća nagradu "Prijatelj porodice 2018" ponele su kompanije Metalac, MK group i VIP mobile, dok je valjevski BOSIS poneo titulu u klasi malih i srednjih.

Glavna poruka za dame zaposlene u Metalcu jeste da ne treba da brinu za radno mesto nakon povratka sa porodiljskog. Posao će ih čekati, a kompanija nagrađuje svako novorođeno dete. Punih 13 godina kompanija istrajava u svojoj misiji. U tom periodu rodilo se i nagrađeno je 620 beba. Za prvo dete zaposleni dobija 1.000 evra, a za svako sledeće 1.000 više. Kada odrastu, Metalac stipendira i njihove studije. 

PKS
Predstavnik Metalac kompanije sa ministarkom Đukić Dejanović
Foto: Tanjug/Rade Prelić

MK Group već godinama, osim iniciranja i učestvovanja u velikom broju humanitarnih aktivnosti, finansijski pomaže svoje zaposlene sa decom. Kompanija počiva na uverenju da zaposleni predstavljaju temelj poslovnog uspeha i ugleda sistema. 

- Nastavićemo da aktivno promovišemo porodične vrednosti i pomažemo višečlane porodice naših zaposlenih, kako bismo zajedno pomogli mladim ljudima da budu profesionalno zadovoljni i uspešno ostvareni u ulozi roditelja - rekao je direktor MK group Jovan Purar.

Natalija Pešić, rukovodilac tima ljudskih resursa VIP mobile, naglasila je da stvaranje poslovnog okruženja koje poštuje privatan život zaposlenih deluje podjednako stimulativno na njih i na poslodavca.

- Briga o porodicama zaposlenih utiče na njihovo zadovoljstvo što doprinosi uspehu cele kompanije, a ovakve prakse dovode do pozitivnih promena u široj zajednici, pa se nadam da će VIP biti primer koji će i druge kompanije slediti - rekla je Pešić.

Glavni moto porodične kompanije BOSIS jeste da su zadovoljni i srećni zaposleni osnova uspešnog poslovanja. 

PKS
Direktor MK group Jovan Purar sa predsednikom PKS Markom Čadežom i ministarkom Đukić Dejanović
Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Svaki član naše poslovne porodice izuzetno je bitan i podjednako poštovan. Uvek brinemo o našim zaposlenima i njihovim porodicama, zdravlju i bezbednosti, zadovoljstvu, profesionalnom usavršavanju i trudimo se da razvijamo snažan timski duh i održimo balans između poslovnog i privatnog života - istakla je Marija Pantelić, menadžer ljudskih resursa i održivosti u kompaniji BOSIS.

PKS
Foto: Tanjug/Rade Prelić

U akciji "Prijatelj porodice" učestvovale su 24 kompanije. 

Finalna ocena prijavljenih obuhvatila je zbir ocena tržišno-finansijskih pokazatelja, usvojenih standarda i praksi u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva, kao i rezultata u ovoj oblasti, ocene interne i eksterne javnosti i stručnog žirija. U sastavu žirija bili su predstavnici Privredne komore Srbije, Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Ministarstva za rad, Ministarstva privrede, Javnog medijskog servisa Srbije i Fondacije "Novak Đoković". 

Unapređenje trgovine u CEFTA regionu 

U Privrednoj komori Srbiji je potpisan Memorandum o saradnji na unapređenju trgovine u okviru CEFTA, koji treba da omogući uklanjenje barijera u trgovanju, usklađivanje dokumentacije koja prati prekogranično kretanje robe u regionu, kao i međusobno priznavanje veterinarskih i fitosanitarnih sertifikata. 

Memorandum su potpisali predsednik Upravnog odbora komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana Marko Čadež, direktor sekretarijata CEFTA Emir Đikić i Tomislav Knežević iz Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). 

Marko Čadež, predsednik Upravnog odbora KIF ZB6 i predsednik Privredne komore Srbije, poručio je da komore u regionu, kao glas privrede, pokušavaju da zajedno sa predstavnicima države nađu sistemska rešenja, a uvođenje "autorizovanog ekonomskog operatera" za trgovinu u regionu, na čijem uspostavljanju se radi, omogućiće kompanijama da prođu fazu registracije, koja se bazira na tome da se obezbedi transparentost u poslovanju, špediciji, uvozu i izvozu robe. 

Generalni sekretar Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana Safet Grdželiju izjavio je da potpisivanjem Memoranduma počinje jedna nova era saradnje u regionu. 

Potpisan Memorandum o razumevanju između PKS i Svekineske federacije za industriju i trgovinu

Potpisan Memorandum o razumevanju između PKS i Svekineske federacije za industriju i trgovinu

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE NAGRADILA NAJODGOVORNIJE KOMPANIJE: Dodeljene nagrade "Đorđe Vajfert"

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE NAGRADILA NAJODGOVORNIJE KOMPANIJE: Dodeljene nagrade "Đorđe Vajfert"

Čadež za FAZ: Dualno obrazovanje i kvalitetni dobavljači - adut Srbije u trci za investitore

Čadež za FAZ: Dualno obrazovanje i kvalitetni dobavljači - adut Srbije u trci za investitore

- Cilj ovog sporazuma je da se ojača dijalog i partnerstvo u regionu, da privatni sektor ima mogućnost da bude deo odluka i sporazuma u regionu - kaže Grdželiju i naglašava da se nastoji da se uklone barijere kako bi se uticalo na ekonomski razvoj i popravljanje imidža regiona.

Tomislav Knežević rekao je da GIZ sarađuje sa Sekretarijatom CEFTA od 2012. godine, te da je u proteklih šest godina implementiran veliki broj aktivnosti koji je imao za cilj jačanje trgovine na teritoriji jugoistočne Evrope, ali i smanjenje barijera koje su prisutne u trgovini. 

- S obzirom na to da svi imamo zajedničke ciljeve, a to je integracija ovog regiona u EU i što bolje trgovinsko poslovanje, odlučili smo da podržimo dalje aktivnosti i da sve to podignemo na novi nivo. Jedan od tih koraka je i formalno potpisivanje Memoranduma - rekao je Knežević.

Privredna komora Srbije je na današnjoj sednici Upravnog odbora i Skupštine razmatrala strategiju nove industrijske politike Srbije, aktuelna privredna kretanja i ekonomske pokazatelje, kao i dosadašnje aktivnosti i planove PKS.

Kako je izgleda dodela nagrada možete pogledati u sledećem video prikazu: 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd