fbpx
Skip to main content
Žene

Privredna komora Srbije pomaže RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA u Rasinskom okrugu

Foto: Profimedia
Privredna komora Srbije otvorila je danas u Kruševcu preduzetnički hab za oko 8.200 preduzetnika Rasinskog okruga, sa cilјem podrške razvoju ovog vida poslovanja, kao i jačanja ženskog, omladinskog i socijalnog preduzetništva.

Preduzetnički hab u PKS-RPK Kruševac biće podrška ne samo preduzetnicima već i investitorima koji planiraju da poslovanje lociraju u ovaj region.

Privredna komora Srbije podigla je preduzetništvo na viši nivo jačanjem Sektora preduzetništva i formiranjem Parlamenta preduzetnika PKS koji je najviši organ odlučivanja preduzetnika u Srbiji.

- Kroz rad Parlamenta preduzetnici mogu da iniciraju izmenu zakonske regulative, unapređenje ambijenta poslovanja, ali i da rešavaju konkretna pitanja važna za poslovanje - istakla je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS.

PKS INSTANT PAY- NOVA USLUGA PKS

PKS INSTANT PAY- NOVA USLUGA PKS

Investitori iz UAE žele da ULAŽU u visokotehnološke SRPSKE FIRME: Srbija predstavila INVESTICIONI i POSLOVNI POTENCIJAL

Investitori iz UAE žele da ULAŽU u visokotehnološke SRPSKE FIRME: Srbija predstavila INVESTICIONI i POSLOVNI POTENCIJAL

PKS obezbeđuje sigurne uslove poslovanje za sve učesnike na tržištu nepokretnosti

PKS obezbeđuje sigurne uslove poslovanje za sve učesnike na tržištu nepokretnosti

Simanić je najavila da će PKS, u saradnji sa regionalnim komorama, otvarati preduzetničke habove i u drugim gradovima u Srbiji. Osim u Kruševcu, do sada su otvoreni preduzetnički habovi u Novom Sadu i Kragujevcu.

- Očekujemo da će Preduzetnički hab biti snažna podrška razvoju preduzetništva u Rasinskom okrugu, jačanju preduzetničkog duha i svesti kod mladih ljudi o mogućnostima i šansama koje nudi ovaj vid poslovanja. Dodatu vrednost čini i povezanost haba sa pulom inovatinvih kompanija, koje će startapovima i preduzetnicima omogućiti brži nastup na tržištu, posebno u delu istraživanja i razvoja. Hab će biti podrška i investitorima, developerima i kompanijama koje relociraju poslovne aktivnosti u Centralnu Srbiju - rekao je Predrag Vukićević, direktor PKS-RPK Kruševac.

Preduzetnički hab će funkcionisati tako što će se teorijska nastava održavati u PKS RPK Kruševac, a sve praktične obuke u Biznis inkubatoru Kruševac.  

- Ovakav način rada rezultat je saradnje i institucionalne podrške koju pruža grad Kruševac kako bi se razvijalo preduzetništvo i privreda u celini - objasnio je Vukićević.

Hab podrazumeva moderno poslovanje bez tradicionalne kancelarije, organizovanje raznih edukativnih sadržaja koji omogućavaju preduzetnicima da se upoznaju sa propisima, izvorima finansiranja i podsticajima,  kao i drugim benefitima. U Rasinskom okrugu koji obuhvata Kruševac, Trstenik, Brus, Varvarin, Ćićevac i Alkesandrovac, aktivno je 2.614  privrednih društava.

Olivera Drenovac, pomoćnik gradonačelnika Kruševca, istakla je da je cilj da Kruševac postane privredni i industrijski centar u koji će da se vrate mladi ljudi, da rade, lepo žive i osnivaju porodice.

Nakon otvaranja Preduzetničkog haba u PKS-RPK Kruševac održana je radionica "Agilno poslovanje i agilni razvoj preduzetnika".

Predavanje je održala Dragana Nerandžić, direktor marketinga u kompaniji Agile Humans, koja je istakla da su vodeće kompanije u svetu i regionu, uz modernizaciju i uvođenje nekih agilnih metoda uspele da podignu produktivnost, zadovoljstvo zaposlenih i klijenata.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
27 Beograd