fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Pročitajte ceo GOVOR Aleksandra Vučića na otvaranju autoputa ''Miloša Velikog''

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Postali smo bolji deo sveta,svakim kilometrom to potvrđujemo.

Predsednik Aleksandar Vučić podsetio je večeras da je viševekovni hrast morao da bude posečen da bi se izgradio autoput Miloš Veliki i istakao da će on biti hrast budućnosti za svu decu, koja treba da ostanu u Srbiji.

VUČIĆ NA OTVARANJU AUTOPUTA "MILOŠ VELIKI": Uložićemo milijardu evra i izgradićemo 5.000 KM novih puteva! (FOTO)

VUČIĆ NA OTVARANJU AUTOPUTA "MILOŠ VELIKI": Uložićemo milijardu evra i izgradićemo 5.000 KM novih puteva! (FOTO)

Vučić: ''Niko ne može pokvariti radost narodu što je posle 74 godine dobio autoput''

Vučić: ''Niko ne može pokvariti radost narodu što je posle 74 godine dobio autoput''

" VALJEVO ne sme da ostane slepo crevo": Posle "Miloša Velikog" sledi IZGRADNJA i autoputa od Slovca do Iverka

" VALJEVO ne sme da ostane slepo crevo": Posle "Miloša Velikog" sledi IZGRADNJA i autoputa od Slovca do Iverka

Vučić je otvarajući ovu modernu deonicu od Obrenovca do Ljiga, podsetio da ga je, kada je izbio problem oko starog hrasta koji se našao na trasi autoputa, tadašnji predsednik Tomislav Nikolić pitao šta da radi, rekao da je on sam ostao pri stavu da autoput mora da se izgradi.

- I danas imamo autoput, ali on će da bude hrast budućosti za našu decu koja treba da ostanu ovde. To će da dovede fabrike, investitore u Čačak, Požegu, Arilje, Ivanjicu, Ub, Lajkovac, Obrenovac - rekao je Vučić.

Predsednik je zahvalio svima koji su radili na izgradnji puta, ali i svim građanima koji su došli na otvaranje novog puta, na veliki dan za Srbiju.

Kako je istakao, 70 godina i malo više je sanjan ovaj san i čekan današnji dan.

"Hvala svima koji se raduju uspesima i napretku Srbije. Svima vama koji želite da Srbija bude uspešnija i ne tražite razloge da budete protiv svoje zemlje, već imate dovoljno razloga da budete uz svoju otadžbinu i da je volite više nego sto drugi mogu da zamisle", poručio je predsednik Vučić.

On je zahvalio građevinarima, vrednim ljudima koji su radili u najtežim mogućim uslovima, borili se sa prirodnim nepogodama, kosinama, tunelima, i izašli na kraj sa brojinim mukama i dodao da će moći svojim unucima da govore da su oni pravili budućnost Srbije.

- Hvala svima koji Srbiju vole više od svega i svima koji su dobro razumeli šta nam je činiti pre nekoliko godina, kada je zemlja bila na ivici ambisa. A, za samo nekoliko godina preokrenuli smo stvari - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Foto: Predsedništvo Srbije

On je istakao da je Srbija od jedne od najsiromašnijih zemalja pred bankrotom, u koju niko nije polagao nadu, stigla do zemlje koja je u Fajnenšl tajmsu proglašena za zemlju koja ima najviše direktnih stranih investicija s obzirom na broj stanovnika.

Ali, primetio je, kao da smo se uplašili i kao da se stidimo, kao da to nije niše i kao da smemo da primamo medalje u drugim oblastima, od sporta do umetnosti, ali u radu i ekonomiji kao da ne smemo.

- Postali smo bolji deo sveta, među najboljima smo u mnogo čemu i popravljaćemo i dalje u budućnosti i životni standard građana, penzije i plate. Ovaj autoput je novi kvalitet života za sve građane - poručio je Vučić.

On je dodao da se mnogo novca ulaže u putnu infrastrukturu, a sve to ne dajući niko ništa u koncesiju.

- To je vaš novac, koji ste vi zaradili jer ste imali poverenje u politiku koja govori istinu, ne daje šarene laže, nije obećavala kule i gradove, već je ozbiljna politika, teška i odgovorna koja je izvela Srbiju na pravi put. Politika koja gradi, povećava plate. To je Srbija budućnosti i nastavićemo sa tim i bićemo još snažniji - rekao je Vučić

On je rekao da ne postoji dovoljno velika reč da opiše značaj auto-puta Miloš Veliki, od Obrenovca do Ljiga, koji je danas otvoren, ističući da je reći "istorija" malo.

- Danas ni u čemu ne možemo da preteramo. Ne postoji dovoljno velika reč, dovoljno snažna metafora da opiše značaj onoga čemu prisustvujemo. Reći tek istorija, malo je, jer ovo ima veze i sa sudbinom koju smo stvarali, baš kao i sa snovima koji su ovde nastali, da budu jači od raznih prepreka, nedaća, sila i svega zbog čega ne bi trebalo da budu ostvareni, a ostvareni su baš ovde - rekao je Vučić na svečanom otvaranju auto-puta Miloš Veliki, kod Ljiga.

Aleksandar Vučić
Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je naveo da Miloš Obrenović, posle bitke na Paležu, današnjem Obrenovcu, 25. aprila 1815. godine krenuo ka Čačku, gde je stigao posle 34 dana, 29. maja.

- Danas nam, knjaže, treba 45 minuta da taj put pređemo. I danas smo postali i narod i država i jesmo do slobode, po njegovom uputstvu, morali da idemo raznim putevima i bespućima. I imamo put i imamo slobodu, koje ne idu jedno bez drugog. Tome nas je knjaž naučio - rekao je Vučić.

Baš kao što nas je, naveo je, nepismen naučio da moramo da učimo, pa je jedna od prvih sloboda koju je izvojevao ona koja je narodu Srbije omogućio da se školujemo.

- Ne bi bilo ovog puta ni slobode da nam Miloš nije ostavio 84 škole, prve škole, gimnazije, bogosloviju i licej, da nije doveo prve inženjere i lekare, da nije znao šta je važno i kad je važno - rekao je Vučić.

On je istakao da je Miloš Obrenović, jedan od tvoraca naroda i države, ostavio više lekcija srpskom narodu.

Prva i osnovna je da možemo toliko toga sami da uradimo, bez ozbira na okolnosti, ako smo vredni i pametni.

Druga da se za svoju zemlju borimo i ne idemo bez preke potrebe, rekao je Vučić i dodao da je to i Knjaž uradio 1813. godine, kada nije hteo u Nemačku, jer je Srbija bila i ostala njegov jedini izbor i put.

Aleksandar Vučić
Foto: Predsedništvo Srbije

On je pozvao Srbe koji su otišli iz Srbije da razmotre mogućnost povratka, da prenesu svoje znanje i navike na generacije koje dolaze.

- Razmislite, Srbija je vaša otadžbina, znamo da ste morali da odete, nema porodice iz koje neko nije otišao, ali dolazi vreme za povratak u Srbiju. Pomoći ćemo na svaki način, ovo je vaša zemlja, uz vašu pomoć ćemo brže izgraditi i brže ćemo se njome ponositi - istakao je Vučić.

Treća lekcija knjaza Miloša je, kaže Vučić, a je mir najvažniji uslov da Srbija bude država, da raste i da se razvija.

- Ako bih morao da navodim postulate svega što radimo i svega što nam je činiti u budućnosti, naveo bih upravo Miloševe, jer su oni večni i nepromenjivi - rekao je Vučić.

On je naveo da danas auto-putem pokazujemo da sami možemo mnogo, ne sve, jer moramo da živimo i radimo sa drugima, ali da možemo mnogo, ako smo vredni.

Vučić je kazao da autoput "Miloš Obrenović" je put kojim je nekada i Miloš Obrenović išao oslobađajući našu zemlju od Turaka, ali gradnjom puteva, ističe predsednik, građani Srbije se povezuju i oslobađaju samoće.

- Svaki kilometar puta znači ovoj zemlji, a značaj povezivanja razumeo je i Knjaz Miloš. Ova zemlja može da bude velika ako je učinimo dostupnom, ako joj omogućimo da se kreće otvoreno za sebe, ali i za druge, ako jedni drugima budemo biliži da možemo zajedno da radimo i delimo zajedno snove i ciljeve - poručio je Vučić.

Aleksandar Vučić
Foto: Predsedništvo Srbije

Svaki kilometar puta koji se gradi, kaže Vučić, putokaz je zrelosti jedne države i naroda, ali i simbol slobode, sloge i mira.

- Kao što je knjaz ostao reper šta Srbija treba da bude, a to je odgovorna i mudra država, tako će svaki kilometar puta koji smo izgradili ostati standard šta je urađeno za Srbiju, ali će i odrediti sve druge investicije, radna mesta i razloge da ljudi ovde ostanu da žive ili da se vrate - rekao je Vučić.

Kako je rekao, nastaviće se sa ulaganjima, ne samo u vodovod i kanalizaciju, veću pruge i nove puteve. Za kratko vreme, naveo je Vučić, u saradnji sa kineskim partnerima očekuje se pruga do Preševa i granice sa Severnom Makedonijom.

- Za sve to ćemo imati dovoljno novca a da pri tome ne ugrozimo budućnost naše dece, da ne podižemo javni dug. Hoćemo da radimo i podižemo puteve i pruge našim trudiom, našim rukama a deci da ostavimo čiste račune - poručio je Vučić.

Vučić, kaže, želi da svi u Srbiji imaju pođednake uslove za život, rad, nadu, za budućnsot, za ostanak.

- Ta Srbija biće i zaokruženje i knjaževog velikog sna. Slobodna, uređena, povezana, brza, jaka, sigurna, bezbedna, vredna i dostojna svog političkog i državničkog oca - poručio je on.

Podsetio je u kakvom stanju se nalazila vojska Srvije pre šest-sedam godina, kada je reč o opremljenosti i naoružanju.

- Pogledajte kako izgleda danas, i videćete veliku razliku u državi, ogromnu razliku koju ste vi građani napravili u prethodnih nekoliko godina. I time se ponosim i time Srbija danas treba da se ponosi - rekao je on.

I ako nešto mogu da obećam, dodao je Vučić, to je da ćemo baš takvu zemlju da gradimo, da ćemo nastaviti sa putevima, ulaganjima, da nećemo stati i da ćemo imati u Srbiji puteve, pruge na nivou evropksih standarda. To nam nije samo obaveza, dužnost, više je od toga - san koji nas je veliki knjaz naučio da sanjamo, da nije neostvariv, da može da postane java.

Rekao je i da želi da se zahvali građevinarima, pokloni kineskim partnerima i srpskim radnicima koji su izveli ovaj poduhvat.

Aleksandar Vučić najavio novu izgradnju: Posle auto-puta Miloš veliki sledi Šumadijski koridor!

Aleksandar Vučić najavio novu izgradnju: Posle auto-puta Miloš veliki sledi Šumadijski koridor!

Simbolično! Predsednik Vučić dobio naplatnu kartu sa brojem 001!

Simbolično! Predsednik Vučić dobio naplatnu kartu sa brojem 001!

SRBIJA DOBIJA VAŽNU SAOBRAĆAJNICU: Od danas auto-putem "Miloš Veliki" do Čačka za sat vremena! (FOTO)

SRBIJA DOBIJA VAŽNU SAOBRAĆAJNICU: Od danas auto-putem "Miloš Veliki" do Čačka za sat vremena! (FOTO)

- Veliko hvala jer vi ste stvorili ove puteve, nama je bilo lako da gledamo da vas bodrimo, vi ste radili - rekao je Vučić

+ Pošalji komentar 16 Pogledaj sve komentare
Hedona's picture

Hedona

Zapadna Srbija je deo Srbije koji zaslužuje razvoj. Zapadna Srbija zaista danas treba da se razvija. Srbija je danas na pravom putu ekonomskog razvoja i napretka.

0 | 0
Tamara's picture

Tamara

Toliko se dugo čekalo i na kraju i dočekalo. Sjajan dan za celu Srbiju.

0 | 0
Ema's picture

Ema

Ovaj autoput znacajan je za citavu zemlju. Njime se ukljucujemo u svet razvijenih zemalja! Milos bi bio ponosan na ovako nesto!

0 | 0
Anja's picture

Anja

Treba povezati sve delove nase zemlje! To je Srbija zasluzila,a evo i docekala je!Bravo!

0 | 0
Tamara's picture

Tamara

Danas smo imali priliku da vidimo koliko je nasa Srbija lepa.Imamo toliko resursa,koje tek treba da iskoristimo.Verujem da ce Predsednik ulaganjem unapreiti turizam.Cestitam vladi srbije,uspesno realizovan projekat.

0 | 0
Mima's picture

Mima

Autoput "Miloš Veliki" je ponos Srbije, jer to je put budućnosti i dokaz uspešnosti, i rezultata aktuelne vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

0 | 0
Marija's picture

Marija

Zahvaljujuci promeni vlasti i dolasku SNS-a na vlast Srbija je izbegla bankrotstvo. Sada smo sila u regionu, ali moramo i dalje da se trudimo.

0 | 0
Bojana's picture

Bojana

Iza Vucica stoje rezultati koje ne moze niko da ospori, on treba ponovo da bude predsednik.

0 | 0
Dejan's picture

Dejan

Srbija se razvija brze nego ikad.

0 | 0
olja's picture

olja

Predsedniku svaka cast na svemu uradjenom i na vrednom trudu i radu za svoj narod i drzavu.

0 | 0
bojan's picture

bojan

Vucic ono sto obeca ispunjava,i ako se nekada cini neostvarljivo on ostvari.Ovaj auto put vrlo brzo ce doneti rezultate u podizanju privrede u zapadnoj Srbiji.

0 | 0
Kata's picture

Kata

Srbija je danas stabilna drzava. Beograd je spojen sa Cackom, to je ono sto je najpotrebnije. Autoput "Milos Veliki" je nas ponos, put buducnosti i dokaz uspesnosti.

0 | 0
Lile's picture

Lile

Svaki metar nove infrastrukture predstavlja korak napred

0 | 0
Dara's picture

Dara

Jako poucno, da se opozicija zapita sta su oni uradili za sve godine sto su vladali. Narod je shvatio ko radi i sta radi.

0 | 0
SasaRu's picture

SasaRu

Izgradnjom infrastrukture gradimo bolju buducnost Srbije. Bilo je potrebno mnogo rada, odricanja i vizije Aleksandra Vučića da se stvore ovakvi veliki rezultati.

0 | 0
Maja's picture

Maja

Autoput "Milos Veliki" je dokaz napretka Srbije. Rezultati napornog rada sadasnje vlasti su vidiljivi na svakom koraku.

0 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
21 Beograd