fbpx
Skip to main content
MTS

Program Telekoma Srbija za pokretače novih biznisa: mts podržava tehnološke preduzetnike i pomaže im u razvoju njihovog proizvoda

Foto: Promo
"mts startap ubrzanje“ – treći ciklus programa za tehnološke preduzetnike; najviše 3 tima sa Startap akademije dobiće podsticaj od ukupno 20.000 €; 10 timova prijavljeno za Startap akademiju 2018/2019.

Telekom Srbija pokrenuo je novi, treći ciklus programa „mts startap ubrzanje“ namenjenog preduzetnicima koji tek razvijaju svoju poslovnu ideju. Tehnološkim preduzetnicima, polaznicima Startap akademiije, biće obezbeđena podrška za razvoj njihove inovativne ideje i novčani podsticaj u iznosu od 20.000€.

Telekom Srbija je ovaj program razvio u saradnji sa udruženjem Startit, organizatorom Startap akademije koja se smatra jednom od najboljih edukativnih platformi za tehnološke preduzetnike u regionu. Kompanije koje su prve lekcije o preduzetništvu stekle u Startap akademiji prihodovale su do danas više od 20 miliona evra i uzele su više od pet miliona investicija.

Deset preduzetničkih timova, polaznika Akademije, učestvuje u programu „mts startap ubrzanje“ koji, pored novčanog podsticaja od 20.000 evra, predviđa i dodatnu mentorsku podršku i besplatne servise za razvoj digitalnih proizvoda – mts optički pristup Internetu i cloud server. Ovaj program deo je šire inicijative Telekoma Srbija pod nazivom „Pokrećemo pokretače“, kojom kompanija nastoji da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokreću pozitivne promene, pre svega u oblastima obrazovanja i preduzetništva.

MTS
Milan Simić se obraća polaznicima MTS programa
Foto: Promo

Novčani podsticaj se dodeljuje za najviše tri tima na osnovu odluke petočlanog žirija koji čine predstavnici Telekoma Srbija i udruženja Startit, kao i troje uspešnih preduzetnika.

Predavači na Startap akademiji će tokom intenzivnog, tromesečnog edukativnog programa, polaznicima pomagati da u što kraćem roku validiraju poslovnu ideju, pribave prve korisnike i pronađu optimalan poslovni model radi obezbeđivanja stabilnih prihoda. Polaznici će i ove godine razvijati zanimljive poslovne ideje, odonline kurseva za učenje engleskog jezika i sajta za lakše savladavanje školskog gradiva i gejmifikacije procesa učenja, preko platformi za prodaju i proveru digitalnog sadržaja, do rešenja koje pomaže blokčejn programerima.

Startap akademija je inače prvi akcelerator u Evropi koji je postao deo programa kompanije Google  - Google Developers Launchpad, za razvoj globalne mreže akceleratora, mentora i startapa.

Za dodatne informacije o Startap akademiji posetite stranicu.

Više o uslovima učešća u programu mts startap ubrzanje potražite ovde.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
7 Beograd