fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

Putin telefonirao saudijskom kralju: Šta ćemo sa naftom?

Foto: Profimedia
Dvojica lidera su, kako se dodaje, "razmenila mišljenja i o situaciji na globalnim tržištima ugljovodonika", i ponovila "spremnost da se nastavi koordinacija između Rusije i Saudijske Arabije"

Ruski predsednik Vladimir Putin i saudijski kralj Salman bin Abdulaziz al-Saud ponovili su spremnost da nastave koordinisane aktivnosti na energetskim tržištima. 

- Ruski predsednik je imao telefonski razgovor sa saudijskim kraljem, tokom kojeg su razmotrili najvažnija pitanja bilateralne saradnje. Dve strane su visoko ocenile nivo saradnje, posebno u trgovinskim, ekonomskim i investicionim oblastima, i pokazale odlučnost za dalje jačanje svestranih rusko-saudijskih veza -  navodi se u saopštenju, a prenosi agencija Tas s. 

Dvojica lidera su, kako se dodaje, "razmenila mišljenja i o situaciji na globalnim tržištima ugljovodonika", i ponovila "spremnost da se nastavi koordinacija između Rusije i Saudijske Arabije". 

Rafinerija nafte
Foto: Profimedia

Rusija i drugi vodeći proizvođači "crnog zlata" dogovorili su se sa Organizacijom zemalja izvoznica nafte (OPEK) da zajedno smanje proizvodnju za 1,2 miliona barela dnevno počev od januara, kako bi uravnotežili ponudu i tražnju na globalnim tržištima nafte i podržali cene

Naredni sastanakl ministara OPEK-a i nečlanica naftnog kartela održaće se u Beču sredinom aprila.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd