fbpx
Skip to main content
Korona

RADNO VREME ZA USKRŠNJE PRAZNIKE: Ko će raditi a ko ne, i koliko? Pogledajte DETALJAN spisak!

Foto: SD/ilustracija
U nedelju, na Uskrs, biće neradno za gotovo sve objekte u zemlji.

Na Veliki petak, u subotu i ponedeljak, prodavnice, supermarketi i pijace radiće uglavnom po uobičajenom radnom vremenu.

OJAČAJTE VAŠ IMUNI SISTEM: Ovi vitamini su ključni tokom oporavka od infekcije!

OJAČAJTE VAŠ IMUNI SISTEM: Ovi vitamini su ključni tokom oporavka od infekcije!

NAJNOVIJA NAJAVA PREMIJERKE: Svi građani koji su vakcinisani dobiće digitalni kovid sertifikat OVOG DATUMA!

NAJNOVIJA NAJAVA PREMIJERKE: Svi građani koji su vakcinisani dobiće digitalni kovid sertifikat OVOG DATUMA!

OPALA POTROŠNJA MESA U SRBIJI? Ministar poljoprivrede izneo podatke - za sve je kriva korona?

OPALA POTROŠNJA MESA U SRBIJI? Ministar poljoprivrede izneo podatke - za sve je kriva korona?

Dežurne apoteke i pošte, kao i benzinske pumpe na glavnim putevima jedino će raditi bez prestanka tokom predstojećih praznika.

Prodavnice

LIDL objekti će u celoj zemlji raditi skraćeno u petak, 30. aprila, do 18h, a neće raditi tokom vikenda, 1. i 2. maja. S druge strane, IDEA, Roda i Mercator prodavnice radiće 1. maja prema regularnom režimu, ali je za njih 2. maj, kao i za većinu, neradan dan. Takođe, taj dan neće raditi ni IDEA onlajn prodavnica.

Za UNIVEREXPORT 2. maj je neradan, a ostalim danima radi se regularno. Metro Cash & Carry u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu 30. aprila radi do 18 sati, 1. maja od 07 do 15 časova, a 2. maja neće raditi.

U Požarevcu, Šapcu i na Paliću Metro Cash & Carry objekti 30. aprila radiće do 18 časova, a 1. i 2. maja neće raditi. Super Vero i Jumbo prodavnice takođe rade skraćeno na Veliki petak, do 18h, 1. maja rade normalno, a 2. maj je neradan i za njih. Robna kuća IKEA, kao i kontakt centar, neće raditi samo 2. maja.

Lidl
Srbija Danas / Jelena Obradović

Robna kuća IKEA, kao i kontakt centar, neće raditi samo 2. maja.

Kompanija dm drogerie markt izmenila je radno vreme, tako da će sve dm drogerije u zemlji raditi prema skraćenom rasporedu u petak, 30. aprila. Subota je neradna za većinu dm prodavnica, dok će one u tržnim centrima ostati otvorene tog dana puno radno vreme. 

Nedelja, 2. maj, neradan je dan za sve dm objekte, dok će u ponedeljak, 3. maja sve drogerije ovog lanca raditi prema uobičajenom radnom vremenu.

Shop and go i Maxi prodavnice, radiće uglavnom uobičajeno tokom praznika dok će zatvorene biti za Uskrs, 2. maja.

Šoping centri

Delta City u Beogradu će na Veliki petak raditi do 18h (s izuzetkom da će bioskop raditi do 20h), potom će se 1. maja raditi uobičajeno, 2. maj će biti neradan (izuzev bioskopa koji će raditi do 20h), a ostalim danima će se raditi puno radno vreme. Stadion Shopping Center će 30. aprila takođe raditi do 18h, u subotu do 22h, a nedelja će biti neradna. Novosadska Promenada i Kragujevac Plaza radiće isto kao pomenuti Stadion.

Frankfurt
Foto: Profimedia/ilustracija

Pijace

One koje rade u sastavu JKP "Gradske pijace", 30. aprila, 1, 3. i 4. maja 2021. godine radiće po uobičajenom radnom vremenu, od 06 do 19 sati. Zelene pijace neće raditi na Uskrs, izuzev pijaca "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi od 06 do 13 časova.

kalenić pijaca
Kalenić pijaca
Foto: Profimedia

Pijaca "OTC" na Novom Beogradu 30. aprila, 1. i 4. maja radi po uobičajenom radnom režimu, odnosno od 08 do 16h, dok će 2. i 3. maja - pijaca biti zatvorena. Parking na pijaci "Zemun", na Uskrs, radiće od 00 do 24 časa, a parking na pijaci "Dušanovac" radiće od 07 do 19 sati.

Pošta

Povodom nastupajućih praznika, neradni dani biće od 30. aprila do 4. maja. Tokom praznika radiće samo dežurne pošte.

pošta Srbije
Foto: Profimedia

Dežurne apoteke
Ukupno pet apoteka "Beograd" će, od petka do utorka, primati kupce 24 sata. One u centru Beograda, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i Lazarevačka u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke "Palilula" u Knez Danilovoj, "Braće Kovač" u Krivolačkoj, "Miroslava Trajkovića" u Požeškoj i "Đuro Đaković" u Majke Kujundžića na Zvezdari.

Parking

Pored izmena u radnom vremenu prodavnica, pijaca, tržnih centara i poštama, lepa vest je da će parking tokom celih praznika biti besplatan! Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od petka, 30. aprila, do utorka, 04. maja 2021. godine, preduzeće JKP "Parking servis" neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51.

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Od srede, 05. maja 2021. godine, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Banke

Tokom predstojećih praznika najviše će odmarati radnici banaka, pa će sve ekspoziture biti zatvorene od 30. aprila do 5. maja.

Banka
Foto: Profimedia/ilustracija
Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd