fbpx
Skip to main content
Prokop

RADOVI TEKU PO PLANU: Put do Prokopa biće završen sredinom godine

Foto: Srbija Danas
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da su u toku radovi na pristupnim saobraćajnicama za železničku stanicu "Beograd Centar Prokop iz Bulevara kneza Aleksandra i da se njihov završetak očekuje sredinom godine

- Radovima, koji su vredni 380 miliona dinara, treba da se poveže Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića sa stanicom Beograd - Centar Prokop. Završeni su svi zemljani radovi kao i tri potporna zida dužine oko 100 metara, a završava se potporni zid za sam most u dužini od 140 metara - kazao je Vesić gostujući na Pinku.

Vesić je dodao da su urađeni i svi potporni stubovi za most, kao i da je završena i fekalna i kišna kanalizacija.

- Dužina same saobraćajnice biće 770 metara, imaće četiri trake, razdelno ostvo širine dva metra, dva autobuska stajališta, most od 145 metara kao i biciklističko-pešačku stazu u dužini od 200 metara. Sve to pratiće i izgradnja 1.500 metara kanlizacione mreže i 560 metara vodovoda. Urađen je dakle, veliki deo posla i očekujemo da sredinom godine imamo kompletno povezan Bulevar Aleksandra Karađorđevića sa stanicom Prokop - rekao je on.

AGENIJA ZA KREDITNI REJTING "FIČ": Tramp drma svetsku ekonomiju

goran vesic
Foto: Srbija Danas

Vesić je naglasio da će sledeći korak grada biti da se izgrade saobraćajni pristupi stanici "Beograd Centar" sa donje strane od autoputa. Podsetio je i da su radovi na izgradnji stanice Prokop počeli 1977. prema ideji gradonačelnika Beograda Branka Pešića iz 1970. godine i da je po tadašnjim planovima rok za izgradnju bio 18 meseci.

- Zbog ekonomske krize u tadašnjoj Jugoslaviji a kasnije i raspada iste države ovaj projekat je više puta napuštan i ponovo oživljavan, ali se ništa značajno nije desilo do odluke ove Vlade da se Prokop završi. Vlada Aleksandra Vučića uspela je da oživi ovaj projekat, i on će biti završen, a završetak ove železničke stanice samo je jedna od pozitivnih posledica projekta Beograd na vodi, dok je drugi ,početak izgradnje nove autobuske stanice u Bloku 42 ove godine - istakao je Vesić.

ŽELE DA OTVORE RUDNIK ZLATA? Antić otkrio da je kanadska kompanija zainteresovana za Srbiju

Zahvaljujući razvoju projekta Beograd na vodi, kako je dodao gradski menadžer, oživeo je i projekat izgradnje tunela između Save i Dunava:

- Svi ovi važni projekti pokrenuti su ponovo i realizuju se zahvaljući razvoju projekta Beograd na vodi, a za grad su veoma značajni jer znače izmeštanje saobraćaja iz centra grada. Sada su svi ti projekti realnost i naša je namera da Beograd bude mesto koje se razvija, gde se rešavaju ključni infrastrukturni problemi i koje zaslužuje da bude prestonica ovog dela Evrope - rekao je Vesić.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd