fbpx
Skip to main content
hotel

ROBOTI zamenjuju portire: Zovu poslugu u hotelima, taksi, rezervišu restorane...

Foto: Profimedia
Mogu da analiziraju postavljena pitanja

Najpre su počeli aerodromi da koriste "Self-Check-in" sistem a nedavno su i bečki hoteli napravili mesto za "Alexu" – to su pametni roboti koji odgovaraju gostima na pitanja ili obavljaju prijem gostiju.

"U koje vreme je doručak?", "Do kada se mora napustiti soba?" - ova i slična pitanja gosti mogu izgovoriti i ubrzo dobiti odgovore. Hotel "Zeitgeist" kod bečke glavne železničke stanice već ima u upotrebi digitalnog portira po imenu "Gustaffo". Hotel testira virtuelnog asistenta kao dodatnu ponudu od decembra 2017. godine. "Gustaffo" nudi gostima sve informacije u vezi sa hotelom a postavljena pitanja može i da analizira. Tako vlasnici hotela mogu da saznaju šta gosti najčešće pitaju tj. koje informacije treba učiniti još jasnijim. Iza svega toga stoji digitalni sistem "Alexa".

telefon
Foto: Profimedia

Bečko startap preduzeće "Gustaffo" prenosi digitalne hotelske usluge na pametne telefone. Konkretno radi se o internet stranici koja izgleda kao aplikacija. "Gustaffo" nudi informacije o hotelu na različitim jezicima. Putem internet strane može se pozvati i sobna posluga, naručiti taksi ili rezervisati restoran.

U Beču za sada dva hotela nude takvu uslugu. Hotelijeri smatraju da će ova novost u hotelima svakako biti sve više u upotrebi ali da nikako neće zameniti zaposlene. Mnogi gosti žele da im se neko obrati, dok drugi vole sve sami da obave putem interneta.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd