fbpx
Skip to main content
pivo u parku

RUSI SU AMATERI U PIĆU ZA OVU NACIJU: Evo ko u Evropi najviše konzumira alkohol i NA KOM SU MESTU SRBI!

Foto: Profimedia
rema podacima Instituta "Batut", polovina mladih povremeno pije, a petina se povremeno opija. Prvo pijanstvo je sa 13 i po godina.

Srbija je u grupi evropskih zemalja u kojoj se na alkohol ne troši mnogo novca, ali kada je u pitanju količina popijenog, statistika je drugačija - Srbija zauzima 12. mesto.

Najviše popiju Belgijanci, dok su Rusi na sedmom mestu.

OVO JE NAJSKUPLJE OSTRVO NA SVETU Ima rajske plaže, sada se PRODAJE, a cena IZNENAĐUJE (VIDEO)

OVO JE NAJSKUPLJE OSTRVO NA SVETU Ima rajske plaže, sada se PRODAJE, a cena IZNENAĐUJE (VIDEO)

Najviše troše bivše sovjetske baltičke zemlje Estonija, Letonija i Litvanija, najmanje Španija i Grčka, dok je Srbija u grupi zemalja u kojima se alkohol troši umereno.

Kod starijih od 15 godina - najmanje pijanstava bilo je na Kipru sa pet odsto osoba mesečno, a najviše u Norveškoj - čak 44 odsto.

Prema podacima Instituta "Batut", polovina mladih povremeno pije, a petina se povremeno opija. Prvo pijanstvo je sa 13 i po godina.

Točenje piva
Foto: Profimedia

Psihijatar Nevena Čalovska kaže da je "kulturni obrazac u ovim zemljama tradicionalno vezan za konzumaciju žestokih pića, jer su ona najviše na raspolaganju".

Kako je navela, njihovi porodični stilovi vezani su za radost i tugu, povezani sa konzumiranjem velikih količina alkohola.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
-5 Beograd