fbpx
Skip to main content
hotel u Budvi

Rusima stižu nove komšije: Turci grabe stanove u CG

Foto: Profimedia
Kupuju u celoj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi

Cene stanova u Crnoj Gori ustalile su se poslednjih godina na približno istom nivou. Predstavnici agencija za nekretnine tvrde da je u prošloj godini pojačano interesovanje turskih građana za kupovinu nekretnina u toj državi.

Direktorka jedne podgoričke agencije Mira Radović kazala je za podgoričku Pobjedu da su se cene stanova u Podgorici ustalile zadnje tri-četiri godine i da smatra da se ove godine neće značajnije menjati. Ona je rekla da su klijenti zainteresovani za kupovinu, ali stanova koji su značajno ispod realne cene. 

- Uglavnom se traže jednosobni stanovi vrednosti od 35 do 40 hiljada evra i dvosobne od 50 do 55 hiljada evra, koje je gotovo nemoguće imati u ponudi - istakla je i dodala da se jedino mogu prodati stanovi čija je cena malo niža od realne i tržišne vrednosti stana. 

EU udarila na "Fejsbuk" i "Tviter": Poboljšajte zaštitu privatnosti korisnika

Prema njenim rečima u Podgorici najveće interesovanje vlada za stanove u kvartu preko Morače i blokovima pet, šest i devet. Kako je navela, klijenti traže uglavnom stanove u novogradnji, ali poslednjih nekoliko meseci je pojačano interesovanje za starije kvalitetne zgrade. 

- Cena stanova u Podgorici u novogradnji se kreće od 1,1 do 1,8 hiljada evra, a u starogradnji od 700 do 900 evra po kvadratu, zavisno od lokacije, veličine, spratnosti i očuvanosti - rekla je Radović, dodajući da očekuje da bi najavljena treća faza projekta "Hiljadu plus" mogla oživeti tržište nekretnina. 

Budva
Foto: Profimedia

Menadžer jedne budvanske agencije, Vladan Stanišić, ocenio je da je prošle godine zabeleženo blago povećanje interesovanja za kupovinu stanova u Budvi. On je rekao da je prošla godina bila malo bolja od 2016, ali da se cene stanova u Budvi nisu menjale i da kreću se od 1,5 do tri hiljade evra po metru kvadratnom. 

Stanišić je potvrdio veliko interesovanje iz Turske za stanove u Crnoj Gori od prošle godine. 

Google MENJA NAČIN PUTOVANJA: Od sada turizam i turističke aktivnosti imaju potpuno NOVI SMISAO

- U Crnu Goru počeli su da dolaze klijenti iz Turske, koji kupuju stanove vrednosti od 50 do 70 hiljada evra. Kupuju u celoj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi - kazao je Stanišić, dodajući da je iznenađen tim interesovanjem. 

Prema poslednjim podacima Monstata objavljenim sredinom novembra prošle godine, prosečna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu prošle godine iznosila je 1,14 hiljada evra i veća je osam odsto u odnosu na isti period 2016.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd