fbpx
Skip to main content
Sajam prehrambenih proizvoda u Moskvi

Sajam prehrambenih proizvoda u Moskvi: Učestvuju kompanije iz 63 zemlje, među njima i 15 iz Srbije

Foto: Privredna komora Srbije
"Prodekspo“ je najveća izložba prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država

U Moskvi je danas počeo 25. međunarodni sajam prehrambenih proizvoda "Prodekspo 2018" na kome se predstavlja 15 srpskih kompanija u oblasti proizvodnje mlečnih proizvoda, mesnih prerađevina, programa zamrznutog voća i povrća, sokova.

Nacionalni štand Srbije su prvog dana posetili Jevgenij Gromiko, zamenik ministra poljoprivrede Rusije i Slavenko Terzić, ambasador Srbije u Rusiji.

Nastup domaćih kompanija na sajmu "Prodekspo 2018“ organizovali su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, s ciljem promocije potencijala domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja s partnerima u inostranstvu. 

Ako niste platili porez, imate još DESET dana, inače vas očekuje OVAKVA kazna

Već prvog dana sajma predstavnici naših kompanija održali su niz bilateralnih sastanaka sa potencijalnim partnerima, saopšteno je iz PKS.

Ove godine na sajmu "Prodekspo“ izlaže 2.450 kompanija iz 63 zemlje. "Prodekspo“ je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država, u okviru koje se organizuju poslovni susreti proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Ovaj sajam godišnje poseti preko 60 hiljada ljudi iz oko 100 zemalja.

Kineski beli luk, turski lešnik, poljske kruške: Evo zašto uvozimo proizvode koje i sami gajimo

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju izvoz na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte.

Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom rastu izvoza. "Prodekspo 2018“ traje do 9. februara.

Izvoz iz Srbije u Rusiju prošle godine je povećan za 25,7 odsto u odnosu na 2016. godinu i očekuje se da će premašiti milijardu dolara, navodi se u saopštenju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd