Ulaz u zgradu Evropskog saveta, Brisel

SAOPŠTENJE EVROPSKOG SAVETA: Restriktivne mere Rusiji pogađaju uvoz, turizam, investicije i plovidbu!

Foto: Profimedia
Evropski savet produžio je restriktivne mere uvedene Rusiji kao odgovor na aneksiju Krima i Sevastopolja.

Sankcije su produžene do 23. juna 2020. godine i ograničene su na teritoriju Krima i Sevastopolja.

U saopštenju Evropskog saveta navodi se da restriktivne mere uključuju zabranu uvoza proizvoda koji dolaze iz Krima ili Sevastopolja u EU, zatim zabranu ulaganja EU državljana i kompanija u Krim ili Sevastopolj, ali i zabranu turističkih usluga na Krimu ili u Sevastopolju, što podrazumeva da evropski kruzeri ne smeju pristajati u lukama na Krimskom poluostrvu, osim u hitnim slučajevima.

LETUJTE U PRELEPOM GRČKOM HOTELU NA PLAŽI UZ POPUSTE DO 52 ODSTO I SMEŠTAJ ZA DVOJE DECE GRATIS!

I RUSIJU ČEKA AMERIČKI "HUAVEJ SCENARIO": Putin saopštio koliki su gubici izazvani sankcijama i upozorio! (VIDEO)

DOKAZUJU DA "VOLE DA RADE": Novim zakonom zabranjen rad nedeljom TRGOVCIMA U CRNOJ GORI

Zabrana se dalje odnosi i na izvoz određenih roba i tehnologija krimskim kompanijama ili za upotrebu u sektoru saobraćaja, telekomunikacija i energetike odnose na traženje, istraživanje i proizvodnju nafte, gasa i mineralnih resursa na Krimu.

U Briselu podsećaju da EU ostaje čvrsta u svojoj opredijeljenosti da podrži suverenitet Ukrajine i njen teritorijalni integritet, kao i da ne priznaje i osuđuje aneksiju kao krženje međunarodnog prava.

Da li biste potražili pomoć psihologa ili psihijatra ukoliko smatrate da vam je potrebna i da li biste savetovali druge da to isto učine?

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti