fbpx
Skip to main content
Jaja

Sazvan HITAN sastanak zbog skandala sa jajima: Insekticid pronađen u ovoj namirnici UBIJA ljude!

Foto: Profimedia
Evropska komisija reagovala

Evropska komisija, izvršni organ, Evropske unije, sazvaće vanredni sastanak ministara povodom jaja zagađenih insekticidnom, u nastojanju da okonča "optuživanja i omalovažavanja" zbog ovog skandala, izjavio je danas komesar EK zadužen za zdravstvo Vitenis Andriukajitis.

OPREZ! Otrovna jaja sve BLIŽA Srbiji: Tona jaja zagađenih insekticidom pronađena i u Rumuniji!

Evo gde je završilo 700.000 potencijalno ZAGAĐENIH JAJA poslatih iz Holandije!

Andriukajitis je za agenciju AFP rekao da želi da Holandija, Belgija i Nemačka prestanu sa razmenom međusobnih optužbi o tome ko je odgovoran za izazivanje panike zbog fipronila otkrivenog u jajima, hemikalije koja može da bude štetna za ljude.

jaja
Foto: Srbija Danas

- Optuživanja i prozivke neće nas dovesti nigde i želim da to prestane- rekao je litvanski komesar u odgovoru prosleđenom imejlom na pitanja francuske agencije.

- Ali, da idemo redom. Naš zajednički zadatak i prioritet je sada stavljanje situacije pod kontrolu, prikupljanje informacija, fokusiranje na analizu i izvlačenje pouke koju treba naučiti kako bismo poboljšali naš sistem i sprečili kriminalne aktivnosti- rekao je Andriukajitis i dodao da je upravo o tome razgovarao s nemačkim, belgijskim i holandskim ministarima ove nedelje. 

Saopštenje iz EU: Zagađena jaja prodavana u najmanje SEDAM ZEMALJA

- Predložio sam održavanje sastanka na visokom nivou nadležnih ministara i predstavnika agencija za bezbednost hrane svih država članica uključenih u ovaj problem čim budu na raspolaganju sve činjenice- rekao je Andriukajitis.

Kontaminirana jaja su pronađena u najmanje 11 zemalja EU otkako je 1. avgusta u javnost procurila ta afera, a milioni jaja i proizvoda na bazi jaja povučeni su minulih dana sa polica supermarketa širom Evrope.

Danska je najnovija od brojnih zemalja prijavila da je pogođena ovom aferom, navodeći da je tamo prodato 20 tona zagađenih jaja uvezenih od belgijskih dobavljača, preno si francuska agencija.

SKANDALOZNO! Posle jaja, Holandija testira i PILEĆE MESO!

Inače, U Rumuniji je otkrivena tona jaja čija su žumanca zagađena insekticidom fipronil, što je prvi slučaj u istočnoj Evropi od izbijanja skandala. 

Holandska policija uhapsila je ranije dvojicu osumnjičenih direktora domaće kompanije Čikenfrend, u okviru istrage o nelegalnom korišćenju potencijalno štetnog insekticida u živinarskoj industriji, saopštilo je holandsko tužilaštvo.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd