fbpx
Skip to main content
Grčka

POTVRĐENE LEPE VESTI! Od sada Srbi mogu do Grčke i preko Severne Makedonije, a OVO će biti potrebno za ulazak

Foto: Profimedia/ilustracija
I premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u Atini imala sastanak sa Micotakisom nakon kojeg je, takođe, iznela lepe vesti.

Svi srpski državljani koji imaju potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, moći će već od sutra da uđu u Grčku preko Severne Makedonije i graničnog prelata Evzoni. Informaciju koju je objavila premijerka Ana Brnabić potvrdio je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Predstavljen novi sajt "Parking servisa"

Predstavljen novi sajt "Parking servisa"

PRIZNANJE KOMPANIJI „DUNAV OSIGURANJE“ ZA OMILJENI BREND POTROŠAČA

PRIZNANJE KOMPANIJI „DUNAV OSIGURANJE“ ZA OMILJENI BREND POTROŠAČA

Ukidanje karantina između Srbije i UAE – velika olakšica za privrednike

Ukidanje karantina između Srbije i UAE – velika olakšica za privrednike

Grčka je zvanično najavila otvaranje turističke sezone u subotu, 15. maja, ali ulazak u ovu zemlju po svemu sudeći biće moguć već sutra.

To je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu objavio Zaev nakon sastanka sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom.

- Imao sam sjajan radni sastanak sa grčkim premijerom Micotakisom. Obavestio me je da od sutra, 14. maja 2021. godine, granični prelaz Evzoni otvoren za sve građane Severne Makedonije koji imaju negativan PCR test, pisani dokaz o prijemu dve doze vakcine protiv Covida 19 ili pozitivnig rezultata na antitela - napisao je Zaev.

grčko-bugarska granica
Foto: Profimedia

Inače, Zaev je ranije najavio da srpski državljani u vozilima sa srpskim tablicama neće plaćati putarinu u Severnoj Makedoniji ovog leta u znak zahvalnosti Srbiji zbog poklonjenih vakcina i pomoći u masovnoj vakcinaciji makedonskih državljana.

- Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde - navela je premijerka.

Zoran Zaev
Foto: Profimedia

Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, rekla je Brnabić i istakla da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.

Takođe, Brnabić je najavila da će uskoro Srbija i Grčka potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga.

  SD vesti

  SD novčanik

  SD posao

  SD obrazovanje

  SD energetika

  Vremenska prognoza
  Clear sky
  19 Beograd