fbpx
Skip to main content
Sutlijaš

"SIN JE SAMO REKAO - A SUTLIJAŠ?" Kako je jedna porodica zamenila kancelariju porodičnim biznisom

Foto: Profimedia
Sa čokoladom, vanilom, jagodom, ali i keksom, sojinim mlekom ili bombonama - svako do nas je nekada u životu jeo sutlijaš, ali sa ovoliko dodataka sigurno nije.

Porodica Stevanović je želela da iskoči iz kolotečine i svakodnevnog rada od devet do pet, pa je kancelariju zamenila slatkišom svačije mladosti.

Srpske maline i borovnice stižu na novo tržište

- Radila sam dugo kao zamenik direktora u jednoj firmi, ali paralelno smo uvek razmišljali kako da krenemo dalje i napravimo nešto svoje. Dok smo razmišljali o ideji koja je najbolja, sin je samo pomenuo - "a sutlijaš?" i mi smo svi počeli da razmišljamo u tom pravcu - objašnjava kako su postali prvi sutlijaš bar u Beogradu, a verovatno i u Srbiji Dragana Stevanović, jedna od vlasnica sutlijaš bara koji je postao toliko uspešan za kratko vreme da sada broj ukusa i mušterija više i ne broje.

Od ideje do realizacije prošlo je dosta vremena, a najviše muke su imali u određivanju pravog ukusa za bazu, odnosno sam sutlijaš.

Preživeti januar i uštedeti: kako?

- Tu je prošlo i devet meseci. Istraživala sam dosta isprobavala ukuse, a u jednom trenutku je ceo komšiluk jeo sutlijaš i pomagao nam u tome šta treba popraviti i koliko čega dodati - kaže Dragana i dodaje da su ubrzo odredili neke ukuse sa idejom da ako nešto ne bude išlo jednostavno izbace.

Međutim, kako kaže sve se pokazalo odlično i oni su vremenom samo dodavali nove i nove ukuse pa ih je sada preko 20 u ponudi, od kojih se kaže najviše izdvojio onaj sa sojinim mlekom, što je kupcima došla, kako kaže, i kao pozitivna novina.

-Imam mnogo ideja za budućnost, stalno smišljam neke nove ukuse, a budući da nam dolaze i dijabetičari i pobornici zdravog života, prva zamisao je da napravimo sutlijaš bez šećera - napominje Dragana i zaključuje da je ovaj bar ujedinio porodicu i postao temelj za nove generacije.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd