Skip to main content
Skupština Srbije

KONAČNO REŠENJE PO HITNOM POSTUPKU ZA KREDITE U "ŠVAJCARCIMA"! Skupština sutra o leks specijalisu!

Foto: Profimedia
Predsednik Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je za sutra Četvrtu sednicu redovnog zasedanja na čijem dnevnom redu će biti Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, koji je podnela Vlada Srbije.

Predlog Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima ušao je u utorak, po hitnom postupku, u proceduru Skupštine Srbije.

USVOJENO REŠENJE ZA ŠVAJCARCE: Otpis 38 odsto glavnice, evo šta to znači

USVOJENO REŠENJE ZA ŠVAJCARCE: Otpis 38 odsto glavnice, evo šta to znači

KONAČNO REŠENJE SVE BLIŽE: Leks specijalis o švajcarcima u ponedeljak pred Vladom!

KONAČNO REŠENJE SVE BLIŽE: Leks specijalis o švajcarcima u ponedeljak pred Vladom!

REŠENO PITANJE DUŽNIKA U "ŠVAJCARCIMA": Država i banke smanjuju rate

REŠENO PITANJE DUŽNIKA U "ŠVAJCARCIMA": Država i banke smanjuju rate

Predlog tog zakona je prethodno usvojen u Vladi Srbije, a predviđa da se preostali deo duga konvertuje u evre, da iznos dobijen konverzijom bude umanjen za 38 odsto i da kamatna stopa bude ograničena na 3,4 odsto.

Na dnevnom redu Četvrte sednice nalazi se i Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o regulisanju duga Srbije prema Češkoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Rondex Finance, Inc. o regulisanju neizmirenog duga Srbije prema Rondex Finance, Inc. iz perioda klirinškog načina plaćanja, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o aktivnostima Francuske agencije za razvoj i institucije PROPARCO u Srbiji, koji je podnela Vlada.

Narodni poslanici razmatraće i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd, Komercijalne banke a.d. Beograd i Vojvođanske banke a.d. Novi Sad po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Republike Srbije od granice sa Republikom Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama sa Republikom Srbijom kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia AG, Zug, Švajcarska.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima, Predlog zakona o izmeni Zakona o upravljanju aerodromima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o žičarama za transport lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, koje je podnela Vlada.

Akcija "NAJBOLJE IZ SRBIJE" čeka 2000. nominaciju kompanija i brendova

Akcija "NAJBOLJE IZ SRBIJE" čeka 2000. nominaciju kompanija i brendova

IZVLAČE SE IZ DUŽNIČKOG ROPSTVA: Grčka pre vremena vraća dugove MMF-u

IZVLAČE SE IZ DUŽNIČKOG ROPSTVA: Grčka pre vremena vraća dugove MMF-u

Narodna skupština razmatraće Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi Zaštitnika građana, koji je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

CVETA BIZNIS: Slobodna zona Pirot treća na svetu!

CVETA BIZNIS: Slobodna zona Pirot treća na svetu!

Kako je najavljeno, sednica će se održati u Domu Narodne skupštine, sa početkom u 10 časova.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd