fbpx
Skip to main content
radnici u Švajcarskoj fabrici čokolade

Slatkiši buđavi, a vlasnik ne zna ništa: Povučeno ČETIRI TONE ČOKOLADE sa domaćeg tržišta

Foto: Profimedia
Nekada najpoznatiji po kvalitetu konditorskih proizvoda

Poljoprivredna inspekcija povukla je sa tržišta 4,3 tone mlečne čokolade "Banat" zbog plesni, a vlasnik kompanije "Svislajon" u okviru koje ta fabrika posluje Rodoljub Drašković, rekao je da ne zna šta se dešava i da već tri meseca nije u Srbiji.

Nisu meso i jaja: Namirnice koje prenose salmonelu kupujemo SVAKODNEVNO, ali to nije jedina LOŠA vest

Za ove PROIZVOĐAČE nisu svi KUPCI isti: Evo kome POTURAJU paštetu BEZ MESA i šunku od ALGI!

Kako piše "Politika", redovnom kontrolom u magacinu proizvođača, koji posluje u okviru grupacije "Svislajon Takovo", inspektori su ustanovili ovu nepravilnost i naložili toj kompaniji povlačenje kompletne serije mlečne čokolade sa visokim sadržajem mleka - u pakovanju od 90 grama.

"Svislajon" je ovu informaciju već objavio na svom sajtu i pozvao potrošače koji su kupili proizvod iz serije L 21.10.2018. da ga zamene u njihovim radnjama.

Nenad Vujović
Nenad Vujović
Foto: Youtube Printscreen/Dobro Jutro - Jovana & Srđan

Nenad Vujović, načelnik poljoprivredne inspekcije, potvrdio je da je ova nepravilnost uočena tokom redovne kontrole pogona konditorske industrije, koja i dalje traje.

- Uzorkovanje je rađeno u magacinu fabrike "Banat". Kako smo obavešteni, povučena je sva čokolada, a deo ove serije, po našim saznanjima, izvezen je i u Makedoniju - rekao je Vujović.

OVO treba da uradite kada prodavac NEĆE da vam zameni NEISPRAVNU robu!

Kako objašnjava, plesan je zapravo buđ, a reč je o nehigijenskoj neispravnosti proizvoda, verovatno kao posledici dužeg stajanja u magacinu.

Vujović ističe da je proizvođač postupio po zakonu, objavivši ovu informaciju na svom sajtu. Opoziv proizvoda uobičajena je praksa svuda u svetu, ali i obaveza po domaćim propisima, mada proizvođači to često izbegavaju, napominje beogradski list.

"Svislajon", u vlasništvu Rodoljuba Draškovića, fabriku čokolada "Banat" iz Vršca kupio je sredinom prošle godine od požarevačkog "Bambija", čime je Drašković proširio asortiman u svom lancu prodavnica "Slatka kuća".

Ova fabrika mesečno proizvodi oko 2.000 tona čokolade, a toliko i proda, i to oko 40 odsto na domaćem, a ostalo na izvoznim tržištima, navodi "Politika".

List podseća da je "Svislajon" novembra prošle godine bio u centru skandala zbog spornih dečjih kašica "Juvitana".

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd