fbpx
Skip to main content
Aleks Soroš

Soroš stigao u Srbiju: Evo s kim se prvo sastao (FOTO)

Foto: Instagram printscreen/ alexsoros
Važan sastanak

Sin američkog milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša, Aleks, stigao je u Srbiju! On se sastao sa prvim čovekom Privredne komore Srbije Markom Čadežom. 

Sa Sorošem juniorom, koji je zamenik predsednika Fondacije za otvoreno društvo, Čadež je razgovarao o regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu, procesu evropskih integracija Srbije i regiona, ekonomskim reformama, mogućnostima i preprekama u finansiranju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, unapređenju obrazovanja i izazovima koje migratorni procesi imaju na ekonomiju i društvo. 

Kako je saopšteno iz PKS, Čadež i Soroš istakli su veliki značaj formiranja jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu, povezivanja kompanija u regionu radi povećanja konkurentnosti, obima proizvodnje i povećanja zaposlenosti.

Marko Čadež
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Istaknuto je da KIF ZB predstavlja most prema vladama regiona, međunarodnim finansijskim institucijama, državama i poslovnoj zajednici, kao i prema institucijama Evropske unije. 

Na sastanku je bilo reči o nužnosti veće saradnje i povezivanja vlada u regionu kako bi došlo do uklanjanja barijera i prevazilaženja izazova koji opterećuju poslovanje sa ciljem političke i ekonomske stabilnosti, povećanja rasta i stvaranja preduslova za zapošljavanje i razvoj. 

Predsednik PKS je predstavio aktivnosti Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB), udruženja komora regiona koje zastupa njihove poslovne interese kroz inicijative za unapređenje poslovne klime i bolje povezivanje kompanija u regionu i van njega.

Čadež je predstavio zajedničku regionalnu onlajn investicionu platformu www.investinsee.com, prvi proizvod zajedničke komore Zapadnog Balkana, na kojoj su potencijalnim investitorima dostupne sve relevantne informacije o privredama Zapadnog Balkana, pravnoj i poreskoj regulativi, i na kojoj je prestavljen region kao jedinstvena investiciona destinacija. 

Predsednik PKS i Aleks Soroš ukazali su na značaj povećanja zaposlenosti mladih u regionu, kroz rad i sa manjinskim i ranjivim grupama, osvrnuvši se na mogućnosti i potencijal koji postoji u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd