Skip to main content
rudnik

"Srbija ne duguje više 1,2 milijardi evra, ne duguje ništa!" Vučić otkrio ko je najveći izvoznik u našoj zemlji

Foto: Profimedia
Kompanija Ziđin najveći izvoznik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je kompanija Ziđin najveći izvoznik Srbije, a ako se u njoj vrši mobing prema radnicima, poručio je, on mora prijaviti da to treba da rešavaju nadležne ustanove.

PODRŽI SRPSKE OLIMPIJCE I OSTVARI DODATNE POGODNOSTI!

PODRŽI SRPSKE OLIMPIJCE I OSTVARI DODATNE POGODNOSTI!

STIGLE ODLIČNE VESTI ZA NAŠU PRIVREDU: Rudarstvo u Srbiji će tek da raste i da se razvija

STIGLE ODLIČNE VESTI ZA NAŠU PRIVREDU: Rudarstvo u Srbiji će tek da raste i da se razvija

"SRBIJA SE NEĆE ODRICATI SVOJIH TERMOKAPACITETA" Predsednik Vučić poručio da će rudari imati posla i u narednim decenijama

"SRBIJA SE NEĆE ODRICATI SVOJIH TERMOKAPACITETA" Predsednik Vučić poručio da će rudari imati posla i u narednim decenijama

- Ne znam ništa o mobingu. To je krvično delo po našem zakonu, i o tome moraju da se izjasne nadležni organi. Molim sve one koji su predmet mobinga da svoje prijave podnesu nadležim tužilaštvima, a od nadležnish sudskih instanci očekujem da donesu odluku. Do tada da kritikujem nekoga ko je doneo ekonomski spas i nadu u istok Srbije neću - poručio je on.

Vučić je to rekao, odgovarajući na pitanje da li će biti poštovanje kolektivnog ugovora pošto je četiri sindikata nedavno ukazalo da Ziđin vrši mobing, kazao da je postala moda da se najbolji kritikuju i da im se pronalaze navodne mane.

- Ziđin je najveći izvoznik danas u Srbiji. RTB Bor je propadao godinama. Nekadašnji premijer Zoran Ðinđić rekao je da bi trebalo da se sadi kikiriki u Boru, a ne da se održava na propalim nogama RTB Bora. Govorili su i mnogi da treba da se ugasi RTB Bor. Danas je Bor jedan od gradova gde najbrže raste cena kvadrata, jer su najviše skočile plate - istakao je on.

Srbija ne duguje više 1,2 milijardi evra, ne duguje ništa, kazao je on dodajući da se na stotine ljudi i dalje zapošljava.

Vučić je istakao da i Majdanpek ima nadu za život, jer ponovo raste cena nekretnina, i diže se kao što se diže cela Srbija, a nekima, konstatuje, to nije drago. Upitan zašto na Dan rudara nije posetio rudare na njihovom radnom mestu, Vučić je odgovorio da danas nije u rudnicima jer je želeo da ostane u Beogradu da oda poštu preminulom ambasadoru Miroslavu Lazanskom, čija sahrana je u 13 časova, pa gde god da krene teško da bi se vatio do tog trenutka.

Podsetio je da je posetio Kolubaru mnogo puta, Bor, Majdanpek, za razliku od većine drugih lidera ove zemlje, kao i da će uskoro ići u Kostolac.

- Nisam razumeo ni svrhu, ni smisao tog pitanja. Je l' to trebalo da znači da sam lenj, i ne razgovaram sa rudarima? Gde god se pojavi problem prvi sam da odem, za razliku od svih ljudi, mene niko ne pita da li idem na odmor, jer znate da ne idem - kazao je on.

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd