fbpx
Skip to main content
Autoput

"SRBIJA NE KUPUJE CRNOGORSKI DUG ZA AUTOPUT" Nadležno ministarstvo demantovalo glasine podgoričkih medija

Tanjug/​Dušan Aničić
Nedavno se u crnogorskim medijima pojavila informacija da je Srbija pregovara sa Kinom da od njihove Exim banke otkupi kredit za izgradnju deonice auto-puta Bar-Boljare

Ministarstvo finansija demantovalo je navode crnogorskih medija da je Srbija blizu dogovora sa Kinom da otkupi crnogorski dug za auto-put. Kako su rekli iz ministarstva, ova informacija "definitivno nije tačna".

Podsetimo, nedavno se u nekim crnogorskim medijima pojavila informacija da je Srbija u završnim pregovorima sa kineskim zvaničnicima da od njihove Exim banke otkupi kredit za izgradnju deonice auto-puta Bar-Boljare koji ide kroz Crnu Goru.

Kako je tada navedeno, u slučaju da Crna Gora ne bude mogla da vrati pomenuti kredit, a Srbija i Kina naprave pomenuti dogovor, jedna od opcija bi bilo i to da Crna Gora iznajmi deo auto-puta kroz njenu teritoriju i to Srbiji, kao što je Šri Lanka iznajmila svoju luku Kini na 99 godina jer nije mogla da vraća kredit koji je od njih uzela.

- U tom slučaju, Srbija bi postala ekonomski gospodar Crne Gore, što je sada gotovo izvesno, s obzirom na to da je naša ekonomija u lošem stanju - naveli su tada crnogorski mediji.

Proverite zašto je svi imaju u telefonu! Svako ko ovo koristi, rešava sve probleme jednim klikom

Proverite zašto je svi imaju u telefonu! Svako ko ovo koristi, rešava sve probleme jednim klikom

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
20 Beograd