Skip to main content
Filip Ge

Ambasador Ge otkrio zašto je Srbija PRIORITET za švajcarske investitore

Foto: Medija centar Beograd
Domaće tržište ime velike prednosti

Ambasador Švajcarske u Beogradu Filip Ge rekao je da je investitorima i privatnim kompanijama iz te zemlje Srbija iz više razloga zanimljiva.

Ge je ujedno istakao i da će Srbija i dalje imati prioriotet u švajcarskom Programu za Istočnu Evropu.

- Za švajcarske kompanije Srbija ima dobru poziciju zbog odličnog obrazovanja u oblasti inženjerstva i u IT sektoru, a takođe srpsko tržište je veoma blizu švajcarskom što je važna prednost. Niski troškovi proizvodnje su prednost srpske ekonomije i zato investiramo u Srbiju - rekao je Ge.

Privatne kompanije, kako je istakao Ge, vole da investiraju u zemlje gde ima profita i predvidljivosti, a da profitabilnost uglavnom nije problem u zemljama Istočne Evrope zato što tek treba da sustignu druge zemlje. 

Fabrika
Niski troškovi proizvodnje su prednost srpske ekonomije
Foto: Profimedia/ilustracija

Takođe, dodao je Ge, Srbi dobro govore engleski jezik. Prema njegovim rečima, bilo je nekoliko kompanija koje su izabrale Srbiju za investiranje na osnovu dva kriterijuma - prvi je bio jezik, odnosno fantastično poznavanje engleskog, a druga prednost među mnogima jeste činjenica da imate četiri leta dnevno Cirih-Beograd. 

- Švajcarska je kamen stabilnosti, ali njena stabilnost i bezbednost zavisi i od stabilnosti u drugim bliskim zemljama. Evropa ne bi bila Evropa bez Srbije, a Srbija i Švajcarska su susedi bez obzira na granicu, tako da je u interesu Švajcarske da pomogne Srbiji da se suoči sa svojim izazovima kako bi Zapadni Balkan mogao da postane region mira i da dugoročni prosperitet postane svakodnevica - rekao je ambasador Ge i dodao da ulogu posvećenosti Švajcarske Srbiji ima i velika dijaspora.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
27 Beograd