fbpx
Skip to main content
Fijat

Stala proizvodnja u "Fijatu": Trake neće raditi čitave sedmice

Foto: Profimedia
Povratak na posao očekuje se 3. septembra

Samo što su se radnici kragujevackog "Fijata" vratili sa kolektivnog godišnjeg odmora - feragosta, proizvodnja u ovoj fabrici ponovo je obustavljena u ponedeljak, piše Politika.

Trake neće raditi čitave ove sedmice, a radnici su upućeni na plaćeno odsustvo, tokom kojeg ce dobijati 65 odsto zarade. Povratak na posao očekuje se 3. septembra, naveo je list.

Kao i mnogo puta do sada, obustava proizvodnje u kragujevačkoj fabrici automobila dovodi se u vezu sa padom potražnje za vozilima tokom letnjih meseci, ali i sa planom kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" za ovu godinu. 

Fijat
Foto: Profimedia

Prema nezvanicnim informacijama, piše Politika, u prvih šest meseci ove godine sa kragujevačkih traka sišlo je oko 35.000 restilizovanih "500-L", što praktično znači da ovogodišnja proizvodnja neće premašiti broj od 70.000 vozila, što je četiri puta manje od kapaciteta fabrike.

- Već godinama upozoravamo da ova fabrika i mi radnici nemamo budućnost bez novog modela automobila. Ne može se opstanak i razvoj fabrike zasnivati samo na jednom modelu, restilizovanom "500-L" - koji se dve godine pravi u tri varijante, rekao je za Politiku Zoran Marković, predsednik Samostalnog sindikata u kragujevačkom "Fijatu".

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd