fbpx
Skip to main content
Novac pošta

STIŽU DOBRE VESTI, A I NOVAC! Majkama, porodiljama i trudnicama u Srbiji do KRAJA GODINE isplata svih dugovanja!

Foto: SrbijaDanas/Profimedia (Ilustracija)
Sva dugovanja majkama, porodiljama i trudnicama zbog kašnjenja davanja po Zakonu o podršci porodici sa decom biće isplaćena do kraja godine, izjavila je večeras ministarka zadužena za demografsku i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović i najavila da će taj Zakon u cilju poboljšanja biti ponovo pred poslanicima za nekoliko meseci.

- Od 1. jula sva finasijska davanja idu majci, porodilji, trudnici, sve što je ranije iz administratvnih i drugih razloga kasnilo ispravlja se, sve što finansijski nije dobijano mesec za mesec ili je kasnilo dva do tri meseca biće isplaćeno svakoj ženi do kraja godine i čim to finansije omoguće - rekla je Ðukić Dejanović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanja poslanika.

Prema njenim rečima, poslanici će najverovatnije krajem godine ili početkom naredne imati priliku da raspravljaju o dopunama i izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. 

"Imao sam milijarde, sad sam ostao sa 10.000 evra": Todorić o "Agrokoru", zaverama, "Frikomu" i Đinđiću

- Izmene i dopune ne mogu biti prioizvod želja već moraju biti zasnovane na ravnoteži između tendencija vlade da pronatalitetna politka bude piroritet države a u skladu sa mogućnostima - rekla je ona. 

Prema njenim rečima, svi moraju da budu svesni i da će taj Zakon morati da se popravlja u skladu sa sa popravljanjem marterijalnog statusa države. 

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanović
Foto: Srbija Danas

- Moraćemo da odvajamo sve više stimulativnih i finansijskih sredstava u cilju podrške roditeljstvu, za podizanje repoduktivnog znanja.... - izjavila je ona.

Vlada Srbije izdala HITNU NAREDBU: Radiće se 24 časa dnevo da se završi auto-put

Ministarka je ocenila da je možda nekada bilo i boljih mera, kao što je poslanik naveo, ali je dodala da mora da se zna da nikada nije bilo većeg obuhvata građanki obuhvaćenih tom merom.

OPREZ, SRBI: U OPTICAJU VIŠE OD 3.000 FALSIFIKOVANIH NOVČANICA! Na ove posebno obratite pažnju

Davanja za stumiulaciju populacione politike nikada u Srbiji nisu bili veća nego sad, rekla je ona i dodala da je istina da je u implementaciji Zakona bilo nejasnoća.

- Vlada je upravo zbog nejasnoća i tendencija da ovo bude Zakon koji će se najčesće menjati fromirala komisjiu sa prestavnicima minsitarstva, sekretrijata, statistike i za dečiju zastitu koja dnevo prati primenu zakona - rekla je ona.

trudna
Foto: Profimedia

Dodala je da mora da se zna da postoji razlika između socijalne i populacione politike, koja ne pravi razliku u socijanom statusu majke.

Možete nas pratiti na našem Instagram profilu

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
31 Beograd