fbpx
Skip to main content
EPS

STIŽU NOVI AGREGATI ZA BRŽE OTKLANJANJE KVAROVA: Investicija za sigurno napajanje 3,5 miliona korisnika EPS-a!

Foto: Promo
Novi agregati za brže otklanjanje kvarova

- Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" nabavilo je četiri mobilna dizel električna agregata snage 1.100 kVA za napajanje električnom energijom trafostanica tokom radova, što će omogućiti da ekipe EPS brže intervenišu- rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS. 

Dva agregata olakšaće remonte i radove na elektromreži na području Beograda, a po jedan na distributivnim područjima Niša i Kraljeva. Ukupna vrednost ove investicije je 82 miliona dinara.

- Krajem prošle godine nabavili smo opremu koja omogućava lakše pronalaženje i bržu popravku kvarova na podzemnim vodovima niskonaponske i srednjenaponske mreže. Sada smo nabavili četiri najmodernija mobilna agregata koji će se koristiti prilikom radova na trafostanicama – rekao Grčić tokom posete zaposlenih na obuci za upravljanje agregatima u Beogradu.

Grčić je dodao da agregati imaju dve identične ćelije, da jedan agregat menja trafostanicu od 10 kV,  kao i da su u stanju da održe autonomiju između 10 do 20 sati u zavisnosti od toga da li radi jedna ili dve ćelije. 
Da bi uspešno obavio svoj posao i proizvedenu električnu energiju sigurno isporučio do tri i po miliona korisnika, EPS stalno ulaže u distributivnu mrežu i nabavku najmodernije opreme.

- Ovo je veoma dobra investicija, za kratko vreme bićemo u mogućnosti da intervenišemo i pojavimo se na mestu na kojem je potrebno u slučaju nekog kvara - istakao je Grčić i dodao da će zaposleni u EPS-u stalno unapređivati svoja znanja.

Mobilni agregati su novi alat za bolje i sigurnije usluge EPS-a i dvadesetak montera i inženjera iz Niša, Kraljeva i Beograda sa velikim entuzijazmom učestovalo je u obuci za korišćenje ove najsavremenije opreme.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd