fbpx
Skip to main content
Ukus fest

Sutra u Beogradu počinje sajam hrane "Ukus fest"

Foto: Promo
Na "trpezi" će se naći najkvalitetniji domaći proizvodi

U subotu i nedelju u hotelu Metropol u Beogradu biće održan sajam tradicionalne hrane Ukus fest, na kojem će 150 izlagača iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika ponuditi više o 1.500 proizvoda. Zajedničko svima jeste da potiču iz „domaće radinosti“ i imaju vrhunski kvalitet.

Na "trpezi" će se naći najkvalitetnija domaća hrana, od pršuta, ajvara i sira,  preko kobasica i čvaraka, do domaćih kolača i džemova. Za gašenje žeđi posetiocima će biti na raspolaganju više desetina već poznatih ali i do sada anonimnih marki vina, rakije i domaćih sokova.

Ukus fest
Ukus fest
Foto: Promo

Među favoritima Ukus festa je i polutvrdi Kupreški sir, proizvođača "Kupres milcha" iz BiH koji je prošle godine u Beogradu proglašen za najbolji sir na Balkanu u svojoj kategoriji, a prvo mesto osvojio je i na prošlogodišnjem Novosadskom sajmu.

- Zbog blizine, veličine tržišta i činjenice da je ekonomska situacija u vašoj zemlji sve bolja i da se kupovna moć stanovništva povećava, za nas iz Bosne i Hercegovine Srbija je sve interesantniji i značajniji ekonomski faktor - kaže Smail Žilić, vlasnik "Kupres Milcha".

Ukus fest
Ukus fest
Foto: Promo

On ističe da je tajna uspeha kupreškog sira u podneblju i čistom vazduhu, jer se Kupreška visoravan nalazi na nadmorskoj visini od 1100 do 2000 metara, a industrije i zagađivača nema ni na vidiku.

Ukus fest
Ukus fest

- Čuveni srpski botaničari akademik Jovan Tucakov i Risto Gostuški su tvrdili da nigde nema toliko različitog lekovitog bilja kao na Kupresu. Govorili su, ovde je svaka biljka lekovita. Krave, koze i ovce seljaka od kojih kupujemo mleko pasu tu travu. Nema nikakve hemije. Uz savremen proces proizvodnje, to garantuje vrhunski kvalitet.

Sirevi sa lekovitim biljem

Žilić kaže da će Beograđanima izložiti šest vrsta sireva, među kojima i dva „lekovita“ sira. Prvi je od kozijeg mleka sa paprikom, paradajzom, čilijem i origanom, a drugi od ovčijeg mleka sa koprivom, belim lukom, peršunom i bosiljkom i on se na tržište iznosi tek kad odleži godinu dana.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
-4 Beograd