fbpx
Skip to main content
Građevina

U građevinarstvu skoro TRI PUTA MANJE RADA NA CRNO nego prošle godine

Foto: Profimedia
U prva tri kvartala ove godine u građevinarstu su zabeležena 54 slučaja rada na crno što je dva i po puta manje nego u istom periodu 2017. godine

Istovremeno, na kraju trećeg kvartala 2018. broj zaposlenih na neodređeno vreme u niskogradnji veći je za više od 1.000 u odnosu na isti period 2017. saopštilo je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Velika promena: Putarine za novi autoput će se plaćati po klasama automobila

Takođe je, smanjen i ukupan broj povreda na radnom mestu sa 111 na 84, pokazuju podaci najnovije bodovne liste izvođača i dobavljača, koja se ažurira četiri puta godišnje i trenutno obuhvata 626 firmi izvođača i dobavljača u oblasti niskogradnje. 

Uvođenje crne i bele liste građevinskih kompanija inicirala je ministarka građevinarstava Zorana Mihajlović, a ratifikovana je u Narodnoj skupštini. 

Narodna Skupština
Foto: Srbija Danas

Od ponoći jeftinije sve vrste goriva!

Radna grupa koju su činili predstavnici državnih institucija i predstavnici Samostalnog sindikata putara Srbije pokrenula je krajem 2014. bodovnu listu izvođača koja se od tada redovno ažurira, a cilj je poboljšanje položaja zaposlenih u putnoj privredi. 

U maju 2017, a na inicijativu potpredsednice Mihajlović, Vlada Srbije preporučila je državnim institucijama da pre donošenja odluke o dodeli posla preko javnih nabavki provere rejting preduzeća na crnoj i beloj listi, kako bi se izbegla dodela poslova firmama rangiranim na crnoj listi.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd