fbpx
Skip to main content
Marko Čadež

Sve više nemačkih MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA hoće da ulaže u Srbiji

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Velika delegacija privrednika dolazi u januaru u našu zemlju

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas u Berlinu da se mala i srednja preduzeća iz Nemačke sve više interesuju da investiraju u Srbiji i najavio da će već u januaru biti organizovano studijsko putovanje za nemačke privrednike kako bi upoznali našu zemlju.

- Posle velikih nemačkih kompanija koje su u Srbiju došle u proteklih pet do sedam godina i koje danas zapošljavaju 60.000 ljudi, sve veći je interes malih i srednjih preduzeća iz Nemačke - rekao je Čadež u Berlinu gde boravi zajedno sa premijerkom Anom Brnabić.

Dodao je da je nemačkim privrednicima prvo potrebno neko vreme da vide da je situacija stabilna i da postoji dobra klima i da mogu da zarade.

- Zbog toga smo išli na današnji sastanak da razgovaramo sa predsednikom udruženja malih i srednjih kompanija u Nemačkoj i da vidimo na koji način konkretno možemo zajedno da pokažemo šta u Srbiji može da se radi - rekao je predsednik PKS.

Čadež ističe da će nemačke firme koje dođu u Srbiju na licu mesta moći da vide šta je sve urađeno u našoj zemlji kada je reč o privrednom ambijentu.

Stiže novac od besplatnih akcija: Biće isplaćeno 6.5 MILIJARDI DINARA, evo koliko svakome sleduje

Stiže novac od besplatnih akcija: Biće isplaćeno 6.5 MILIJARDI DINARA, evo koliko svakome sleduje

Ovo su problemi koji će postati prošlost izgradnjom auto-puta Niš-Merdare

Ovo su problemi koji će postati prošlost izgradnjom auto-puta Niš-Merdare

Važno za opštine i gradove: Opredeljeno 490 miliona dinara za 77 projekata

Važno za opštine i gradove: Opredeljeno 490 miliona dinara za 77 projekata

PKS je u prethodne četiri godine organizovala biznis forume sa privrednicima nemačkih pokrajina i sledeće godine će biti napravljeno nekoliko takvih foruma.

- Oni su nas tražili i otkrili Srbiju i rekli da sve više članica tog udruženja želi da čuje od nas da li u Srbiji treba investitrati. Čuli su dobra iskustva i žele da dođu - rekao je Čadež i dodao da je dogovoreno da već polovinom januara dođu nemačke kompanije i upoznaju se sa našim potencijalima.

Premijerka Srbije Brnabić je rekla privrednicima šta mogu da očekuju u našoj zemlji, dodao je Čadež, a naveo je da je reč o posebno dobrim pogodnostima za one koji se bave inovacijama, istraživanjem i razvojem.

Podseća da je Vlada Srbije donela set mera za oslobađanje od poreskih obaveza i priznavanje troškova ako su u cilju razvoja inovacija, kao i čitav set mera.

- Na nama je da iskoristimo taj potencijal i da što više tih preduzeća sutra vidimo u Srbiji - dodao je Čadež.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
13 Beograd