Skip to main content
Fabrika

Švedska kompanija otvara fabriku u OVOM srpskom gradu, radna mesta za 1000 ljudi

Foto: Profimedia/ilustracija
Švedska kompanija je zakupila halu kod auto puta na ulazu u Paraćin, a jedan broj radnika je prošao obuku u inostranstvu.

Tokom prve polovine 2019. očekuje se završetak izrade projektno tehničke dokumentacije, a u drugoj polovini godine raspisivanje javne nabavke za uređenje zemljišta i za izgradnju industrijskog parka u Industrijskog zoni "Zmič" u Paraćinu gde će švedska kompanija "Rimaster" otvoriti fabriku. 

Načelnik Uprave za investicije i održivi razvoj u Paraćinu Vojislav Vasić je izjavio da je uprava prošle godine potpisala sa projektantskom kućom "Domus" iz Jagodine ugovor o projektovanju industrijskog parka, odnosno hale za potrebe investitora. Hala će imati 3.600 metara kvadratnih i biće pod komercijalnim uslovima data na licitaciju investitoru. Švedski "Rimaster" je već angažovao određeni broj radnika u Paraćinu. 

fabrika
Foto: Profimedia/ilustracija

Oni su zakupili halu kod auto puta na ulazu u Paraćin, a jedan broj radnika je prošao obuku u inostranstvu. 

Pošto je proces proizvodnje kompleksan, nakon završetka prve faze procesa proizvodnje tih elemenata i komponenti sledi njihovo testuranje, a zatim sledi angažovanje dodatne radne snage, kazao je Vasić. Vasić je istakao da to za Paraćin važna investicija jer je investitor najavio zapošljavanje do 1.000 radnika. 

SKOČILA VREDNOST: Oranice u Vojvodini skuplje i do 20 odsto!

- Opština Paraćin je dobila saglasnost Vlade Srbije, odnosno Ministarstva finansija kojom su obezbeđena dodatna sredstva za izradu Industrijskog parka radi privlačenja investitora. To pokazuje da je komunikacija između Vlade Srbije i lokalne samouprave u Paraćinu na korektnom nivou i da su na taj način izašli u susret opštini i građanima Paraćina - rekao je Vasić. 

TRŽIŠTE NEKRETNINA U PORASTU: Stambenih kredita duplo više

Paraćinu su odobrena i sredstva po EU PRO projektu za opremanje ulice u industrijskoj zoni u dužini od 600 metara. Ulica će biti asfaltirana i imaće kompletnu infrastrukturu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd