Skip to main content
Mobilni telefon

TELEFONIRANJE U INOSTRANSTVU OD APRILA JOŠ JEFTINIJE: Snižavaju se cene rominga, sporazum će biti potpisan u Beogradu

Foto: Profimedia/ilustracija
Regionalni sporazum o romingu zemalja Zapadnog Balkana, biće potpisan u aprilu, na predstojećem drugom Digitalnom samitu Zapadnog Balkana u Beogradu, najavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

- Republika Srbija je posvećena učešću sa drugim partnerima na Zapadnom Balkanu u pripremama za evropske integracije i jedan od važnih koraka jeste snižavanje cena rominga - izjavila je državna sekretarka.

Srpska hrana na sajmu u Dubaiju

Srpska hrana na sajmu u Dubaiju

Ona je podsetila da je tekst Nacrta Sporazuma o smanjenju cena usluga rominga u regionu Zapadnog Balkana usaglašen i da definiše, između ostalog, regulisanje maloprodajnih i veleprodajnih cena.

Teme skupa u Skoplju bile su, osim novog regionalnog sporazuma o romingu, takođe i regionalni razvoj i istraživanje klauda, uključujući elektronske potpise, kao i saradnja u oblasti sajber bezbednosti. Najavljeno je osnivanje regionalnih trening centara za informacionu bezbednost, uzimajući u obzir kapacitete zemalja u regionu.

Ministar informacionog društva i administracije Severne Makedonije Damjan Mančevski izrazio je mogućnost potpisivanja i Sporazuma o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja između Srbije i Makedonije na predstojećem Samitu u Beogradu. Sporazumom je predviđeno da kvalifikovane usluge od poverenja imaju jednako pravno dejstvo u zemljama potpisnicama, čime se omogućava olakšano, sigurnije i masovnije elektronsko poslovanje između tih zemalja.

Novi Sad dobio bespovratna sredstva za tri pojekta u oblasti saobraćajne infrastrukture

Novi Sad dobio bespovratna sredstva za tri pojekta u oblasti saobraćajne infrastrukture

Očekuje se da će Regionalni sporazum o romingu biti potpisan na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana koji se održava 4. i 5. aprila u Beogradu, ističući posvećenost Evropske komisije regionalnom povezivanju i podršci evropskim integracijama.

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd