fbpx
Skip to main content
Hram Svetog Save

NAJJEFTINIJE PRESTONICE u Evropi: Pored Beograda to mesto pripada i OVOM GRADU

Foto: Profimedia
Nećete verovati...

Beograd i Vilnjus izabrani su za najjeftinije evropske prestonice za putovanja, ali na dve različite liste. A koji grad je jeftiniji?

Izveštaj portala Travel supermarket proglasio je Vilnjus najjeftinijom evropskom destinacijom za jesenji predah za britanske turiste. Litvanska prestonica, čiji je zaštitni znak srednjovekovni stari grad, zapravo najveći u istočnoj i centralnoj Evropi, nije bila previše popularna sve dok nije bila započeta „kontroverzna“ kampanja, a vikend u Vilnjusu iznosi samo 100 evra. 

Beograd
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ranije ove nedelje izveštaj City Costs barometra proglasio je Beograd najjeftinijim evropskim gradom. Vikend u jesenjem periodu košta tek oko 180 evra, a večera za dvoje oko 40 evra (uključujući i vino). 

Pa, koji je grad jeftiniji? 

Zavisi prvenstveno od toga šta tražite od svog putovanja. Travel supermarket je pokrio čitav period zime dok je City Costs barometar govorio isključivo o prvoj nedelji oktobra. I jedan i drugi grad mnogo više pružaju u odnosu na uloženi novac. Dok Beograd ima svoje komunističke blokove, sjajne umetničke ulice i kreativne kvartove, Vilnjus je „G tačka Evrope“ – niko ne zna gde je, ali kada je nađete, osećaj je neverovatan.

Viljnus
Viljnus
Foto: Profimedia

Na listi Travel supermarketa posle Vilnjusa našli su se Bratislava, Turin, Lion, Krakov, Porto, Riga, Berlin, Sofija i Kolonj, dok su se na listi City Costs barometra iza Beograda našli Krakov na drugom i Vilnjus na trećem mestu, pa Bukurešt, Varšava, Riga, Porto, Atina, Bratislava, a na desetom mestvu Moskva.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd