fbpx
Skip to main content
Idea

SRPSKI RADNICI OSTAJU NA ULICI? Zatvorene IDEE u Beogradu (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Hrvatske prodavnice se zatvaraju

Tri prodavnice Idee u Beogradu, koje su u vlasništvu hrvatskog biznismena Ivice Todorića, su zatvorene.

DA LI SE BLIŽI KRAH AGROKORA? Stručnjak uveren "Todorić će žrtvovati kompanije u Srbiji"

Prodavnice su zatvorene nakon informacija da je agencija Moody's snizila je rejting koncerna Agrokor i njegovih obveznica sa ranga B2 na rang B3, i nakon što je Agrokoru otkazan zajam koji je zatražen od čak četiri banke.

Kako bismo saznali zbog čega su prodavnice Idee zatvorene poslali smo pitanja Merkatoru S u čijem je vlasništvu i lanac prodavnica IDEA u Srbiji. Pitali smo ih kada su prodavnice zatvorene, koji je razlog zatvaranja prodavnica, kada su takno prodavnice zatvorene, šta se desilo sa radnicima koji su radili u zatvorenim radnjama, kao i to da li je poslovanje Idee ugroženo u Srbiji.

Iz kompanije Merkator S dobili smo odgovor da je "usled integracija kompanija IDEA i Mercator-S, Komisija za zaštitu konkurencije je donela odluku o dezinvestiranju 19 maloprodajnih objekata". Iz ove kompanije nisu našli za shodno da nam odgovore na pitanje šta se desilo sa radnicima koji su radili u Ideama koje su zatvorene, da li su oni možda otpušteni, ali su se u svom izlaganju pohvalili da njihova kompanija posluje uspešno. Pa tako umesto da saznamo da li ljudi koji su radilli i dalje imaju radno mesto i platu od koje žive, saznali smo kojih festivala je Idea bila sponzor.

"U Nišu smo ponosni sponzor Nisville Jazz Festivala, manifestacije PozitivNI, a tokom pet godina akcije „Mesec beba‟ u ovom gradu smo roditeljima novorođenih beba podelili više od 2.000 poklon paketa i više od 20 blizanačkih kolica", navedeno je u mejlu koji nam je prosleđen iz kompanije Merkator S.

Nije jasno kakve ovaj odgovor ima veze sa radnicima koji su radili u zatvorenim Ideama i kako treba da glasni pitanje na koje bismo zaista dobili odgovor!

NA IVICI BANKROTA?! Ivica Todorić ZAVIJA U CRNO srpske radnike? (FOTO)

Podsećanja radi, da ruže ne cvetaju u celom Agrokoru portal SrbijaDanas.com je o tome pisao pre skoro godinu dana, kada smo od čitaoca dobili fotografije poluispražnjenih radnji. Fotografije sablasnog tržnog centra Roda u Kragujevcu, koji se nalazi u vlasništvu Ivice Todorića, možete pogledati KLIKOM OVDE!

Nakon objavljivanja tog teksta našem portalu su se javili čitaoci širom Srbije koji su, takođe, zatekli sličnu situaciju i u njihovim gradovima, a više o tome ČITAJTE KLIKOM OVDE!

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd