Skip to main content
Promo

Turistički cvet za najbolju manifestaciju u Srbiji dobile Ljubičevske konjičke igre

Foto: Promo
Nagradu "Turistički cvet" po 39. put dodelila je Turistička organizacija Srbije

Ovo prestižno priznanje uručeno je gradonačelniku Grada Požarevca Banetu Spasoviću.

Ovom prilikom gradonačelnik je izjavio da se Požarevac sa Ljubičevskim konjičkim igrama nalazi u najboljem društvu kada je u pitanju turizam u Srbiji.

On je podsetio da je prošle godine Turistički cvet dobila Drinska regata a godinu pre Guča. Spasović se zahvalio Turističkoj organizaciji i kabinetu gradonačelnika koji su dali svoj veliki doprinos da se LJKI izdignu na jedan viši nivo i da postanu prepoznatljiv brend Srbije.

- Posebno mi je drago što je sve ovo postignuto zahvaljujući "požarevačkoj pameti", zato što su to požarevljani osmisli i realizovali. Zahvaljujući medijima vratili smo se na velika vrata tuna turističku mapu Srbije. Ova nagrada je podstrek da nastavimo sa daljim obogaćivanjem sadržaja i objedinjavanje turističke ponude kako bo Požarevac postao omiljena destinacija domaćih ali i stranih turista. LJubičevske konjičke igre su, zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije i predsedniku  Srbije Aleksandru Vučiću, postale nacionalni brend i da su rezultati toga svima vidljivi - zaključio je Spasović.

Nagradu "Turistički cvet" dobili su i Turistička organizacija Novog Sada za najbolju turističku u Srbiji, najbolja turistička agencija je "Robinzon" iz Beograda, u kategoriji najboljih hotela nagradu je dobio Hotel "Premijer Akva" u Vrdniku, "Ivanjički konaci" su najbolji ugostiteljski objekat za smeštaj, dok je najbolja organizacija koja je doprinela unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga Beogradski sajam.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je na dodeli nagrada da Srbija iz godine u godinu beleži sve veći rast u turizmu, navodeći da se ove godine očekuje 3.400.000 turista koji su posetili Srbiju.

"Turistički cvet" je nagrada TOS-a koja se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd