fbpx
Skip to main content
IT programer

U cilju da mlade zadržimo u Srbiji, u Nišu se pravi prvi IT centar! (FOTO)

Foto: Profimedia
Trebalo bi da bude završen do septembra

Centar za stratapove za inovativno preduzetništvo u Nišu trebalo bi da bude završen u septembru, izjavio je ministar za inovacije i tehnologije Nenad Popović.

Stiže nam sigurna budućnost: Vučić doveo finansije u red, zaustavio rast javnog duga!

Sve oči uprte u Kragujevac: Brnabić naložila pregovore o Fijatu na najvišem nivou

Obilazeći radove na izgradnji tog centra, Popović je rekao da je reč o izvanrednom projektu, navodeći da će mladi u njemu moći da pokažu svoju inventivnost i inovativnost.

- Radovi idu u predviđenim rokovima, finansiranje je obezbeđeno i sigurno je da će ovaj centar biti potpuno nešto novo za mlade u Nišu, mesto gde će oni moći da pokažu svoju inventivnost i inovativnost. Trend inovacija i novih tehnologija u Nišu je apsolutno prihvaćen od strane rukovodstva grada i od Elektronskog fakulteta koji su lideri u inovacijama, a Vlada Srbije će sigurno podržati ovakve projekte - istakao je Popović. 

Nenad Popović
Nenad Popović
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je naveo da mladi više neće morati da odlaze u centre izvan Srbije u Bugarsku, Poljsku i druge zemlje, te da će u Nišu imati savremen i moderan centar za inovacije. 

Popović je prilikom posete Elektronskom fakultetu u Nišu u razgovoru sa dekanom Draganom Jankovićem i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem naglasio da je izgradnja ovog centra važna kako bi mladi inzenjeri ostali u Nisu i u tom gradu zapoceli svoje startapove na polju inovacija i visokih tehnologija. 

Nenad Popović i Darko Bulatović
Nenad Popović i Darko Bulatović
Foto: Tanjug/ STR

Centar će se prostirati na 650 kvadratnih metara, a u njemu će biti smešteno 5 startapova sa 50 studenata. Nakon zavrsetka izgradnje ovog centra, planira se realizacija investicije u izgradnju aneksa Elektronskog fakulteta kao i naučno-tehnološkog parka u Nisu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
m...'s picture

m...

otvorite vi i bolnice, sve sestre i doktori odose u nemacku

0 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
8 Beograd