fbpx
Skip to main content
beograd

U ovoj godini imaćemo 12 neradnih dana: Prva dva već koristimo, a evo koje praznike je najbolje spojiti za duži odmor

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Građani Srbije će tokom 2019. godine imati 12 prazničnih neradnih dana od kojih će devet pasti na radni dan, a tri za vikend.

Prvi neradni dani su danas i sutra kad se obeležava dolazak Nove godine. I treći neradni dan iskoristićemo u januaru jer ćemo već Božić 7. januara provesti neradno.

Prvi naredni praznik očekuje nas sredinom februara kad za Sretenje praznujemo dva dana, ali jedan pada u subotu.

Mart je mesec bez ijednog praznika koji se obeležava neradno, a krajem aprila dolazi nam jedan od najvećih verskih praznika - Uskrs koji se obeležava od Velikog petka do drugog dana Uskrsa koji pada u ponedeljak.

Kalendar
Foto: Profimedia

Između Uskrsa i Praznika rada 1. maja imamo samo jedan radni dan i to 30. april. Iza njega slede još dva neradna 1. i 2. maj. Upravo na prelazu ova dva meseca i spajanjem ova dva praznika se krije najveća šansa za najduži odmor u 2019. godini uz uzimanje najmanje slobodnih dana.

U tom trenutku iskoristićemo 11 od 12 prazničnih dana što znači da ćemo tokom narednih osam meseci imati samo još jedan praznik. U pitanju je Dan primirja u Prvom svetskom ratu koji pada na radni dan, a ne za vikend.

Najviše neradnih prazničnih dana - ukupno 18 - imaju žitelji Indije i Kolumbije. U regionu prednjače građani Crne Gore koji umaju 15 neradnih dana.

BONUS VIDEO: Ljudi kažu da su ovo NAJSREĆNIJE zemlje za život

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd