Skip to main content
kuća

U OVOM GRADU kuće mogu da se kupe za manje od 200 dinara, ali mora da se ispuni JEDAN USLOV (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Pre dve godine Sambuka je bila nominovana za najlepši italijanski grad

Iako zvuči gotovo nemoguće, u gradiću Sambuka di Sicilia se po ceni od jednog evra (118 dinara) može kupiti kuća ili stan.

Naime, prilično umrtvljena ruralna zajednica nastoji da ponovno oživi, a taj cilj žele da ispune privlačenjem mladih porodica koje neće ostati imune na činjenicu da umesto jedne popijene kafe mogu da imaju kuću ili stan.

U vinu je - BUDUĆNOST! DRŽAVA POMAŽE VINOGRADARE! I do 5.000 evra BESPOVRATNE POMOĆI

U vinu je - BUDUĆNOST! DRŽAVA POMAŽE VINOGRADARE! I do 5.000 evra BESPOVRATNE POMOĆI

Iako Sambuka nije prvi grad s takvom ponudom, lideri grada žele da podstaknu sve zainteresovane da kupovinu odrade odmah, javlja CNN.

- Za razliku od drugih gradova koji su ovakve poteze povukli iz nekih propagandističkih razloga, sve kuće koje se prodaju su u vlasništvu grada. Ako želite kuću, možete je dobiti odmah - rekao je zamenik gradonačelnika Đuzepe Ćaćopo.

Ipak nije sve potpuno bez obaveza. Svi koji požele da se presele u ovaj grad na nadmorskoj visini od 312 metara moraće da se obavežu da će u sledeće tri godine obnoviti kuću veličine od 40 do 150 metara kvadratnih, po ceni koja se kreće od 15.000 evra. Iako kuća košta jedan evro, moraće da daju 5.000 evra zalog, koji će im biti vraćen kad završe obnovu kuće.

Želja im je da zaštite svoje nasleđe. Naime, grad se nalazi u provinciji Agrigento. Osnovali su ga stari Grci, a kasnije su ga Saraceni pretvorili u trgovački grad.

OD DANAS SVE MENJA: Potpuno PROMENJEN SISTEM PARKIRANJA U BEOGRADU! Uvedena nova zona (MAPA)

OD DANAS SVE MENJA: Potpuno PROMENJEN SISTEM PARKIRANJA U BEOGRADU! Uvedena nova zona (MAPA)

Pre dve godine Sambuka je bila nominovana za najlepši italijanski grad.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd