Skip to main content
beograd,kalemegdan

ULAŽE SE U TURIZAM: Stiže 50 miliona dinara, EVO KO MOŽE da konkuriše za KREDITE

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Vlada Srbije odlučuila je da ove godine odobri 50 miliona dinara za kreditiranje u turizmu sa ciljem da se podstakne finansiranje kvaliteta turističke ponude.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu turizma Miroslav Knežević, za sredstva do 1. oktobra mogu da konkurišu svi oni koji pored ostalog žele da rade rekonstrukciju i izgradnju smeštajnih kapaciteta restorana, proizvodnju suvenira, izgradnju turističke infrastrukture.

Knežević je naveo da će u kreditiranje biti uključena i sredstva iz replasmana koja su dodeljena prethodne godine. 

Turisti najviše vole OVU ZEMLJU: Rekordan broj poseta, a sve zbog NISKIH CENA!

Za kredite mogu da konkurišu preduzeća i preduzetnici koji se bave turizmom, kao i registrovana poljoprivredna gazdinstva. 

Uvac
Foto: Profimedia

Knežević je rekao da, prema uredbi koju je usvojila Vlada Srbije, učešće kreditnih sredstava u finansiranju ne može biti veće od 50 odsto od ukupne vrednosti projekta. 

- Sredstva će se dodeljivati preko Fonda za razvoj Srbije, sa kamatnom stopom od jedan odsto godišnje i mogućnošću otplate od šest godina, sa grejs periodom od 12 meseci, odnosno 24 meseca za grinfild investicije - kazao je on. 

Kalemegdan, Beograd, turisti
Kalemegdan
Foto: Profimedia/ilustracija

OBARA REKORDE: OVA zemlja će u 2019. godini imati NAJVEĆI broj turista u SVOJOJ ISTORIJI, a RAZLOG Je NEUOBIČAJEN

Minimalni iznos kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro preduzeća je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva je dva miliona dinara.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd