fbpx
Skip to main content
Beograd

Uvodi se još jedan SLOBODAN DAN u Srbiji! Evo kako možete da ga dobijete!

Foto: Srbija Danas
Dobre vesti

Roditelji u Srbiji dobijaće slobodan dan za rođendan svakog svog deteta sve dok ono ne napuni 15 godina – tu inicijativu pokrenuli su sindikati, a kako se prenosi, do sada ju je podržalo oko 70 odsto poslodavaca.

CAKA KOJU MOŽDA NISTE ZNALI: Evo kako da kada sipate gorivo dobijete POPUST!

Ukoliko prođe celu proceduru, a uskoro će se naći pred Vladom, postaće deo zakona o radu i moraće da je poštuju sve srpske gazde.

DA LI JE OVO NAJBOLJI POSAO U SRBIJI? Dobijate dnevno odličan novac, a vozate se u hladovini

Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije, smatra da je ovaj predlog veoma dobar i da u svakom slučaju nijedno radničko udruženje neće biti protiv toga.

deca slave rođendan
Foto: Profimedia/ilustracija

– Smatram da radnici u Srbiji imaju veliki broj prekovremenih sati, i za to naravno nisu plaćeni, tako da nisam baš sigurna da će se gazde rado složiti sa tim. Nema poslodavaca koji danas dozvoljava odsustvo zaposlenih zbog radničkih sportskih igara, a da ne govorimo o pohađanju seminara ili sindikalnih škola – kaže Savić.

Možete postati vlasnik zamka u Italiji, ali postoji jedan USLOV koji morate da ispunite

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković  smatra da ova inicijativa može da bude stavljena na dnevni red tek u zakonskim promenama sledeće godine.

– Mislim da bi trebalo ovaj predlog staviti kao jednu od mogućnosti koju bi pojedine firme praktikovale ali ne bi trebalo da važi za sve. Takva povlastica ne postoji ni u jednom zakonodavstu. Sada mnoge firme, daju za rođenje deteta, na primer, ne samo zakonskih pet dana, nego po dogovoru i više. Smatram da ne bi bio problem da to bude neplaćeno odsustvo, i da postoji samo kao potencijalna mogućnost – mišljenja je Atanacković

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd